ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πού να φάτε μετά τον Επιτάφιο; Τα καλύτερα εστιατόρια για το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής

Τα παρακάτω αγαπημένα εστιατόρια και ταβερνάκια όμως θα παραμείνουν ανοιχτά (και) την Μεγάλη Παρασκευή.

Πού να φάτε μετά τον Επιτάφιο; Τα καλύτερα εστιατόρια για το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής

Τα περισσότερα εστιατόρια και ταβερνάκια είναι κλειστά και ετοιμάζουν πυρετωδώς τις σούβλες και εμείς που παραδοσιακά θα τιμήσουμε τον Επιτάφιο ψαχνόμαστε για το πού θα φάμε μετά.

Τα παρακάτω αγαπημένα εστιατόρια και ταβερνάκια όμως θα παραμείνουν ανοιχτά (και) την Μεγάλη Παρασκευή για να μας σερβίρουν νηστίσιμους και μη μεζέδες και πιάτα.

Πού να φάτε μετά τον Επιτάφιο; Τα καλύτερα εστιατόρια για το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής
Εν Ελλάδι στην Κηφισιά

* Στον προσεγμένο νέο-παραδοσιακό χώρο του Εν Ελλάδι στην Κηφισιά, ενός μοντέρνου εστιατορίου με δημιουργική ελληνική κουζίνα δια χειρός του Μιχάλη Ντουνέτα για σαντορινιά φάβα παντρεμένη με φινόκιο, ντομάτα, κάπαρη και καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματοκεφτέδες, χταποδάκι σχάρας, σουπιά τηγανιά με το μελάνι της και μελιτζανοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα στα κάρβουνα. Έχουν μάλιστα και σετ μενού ειδικά για την Μ. Παρασκευή με ταμπουλέ, φασόλια βραστά με κρεμμυδάκι, χταπόδι σχάρας, καλαμαράκι τηγανιτό γόνο, κριθαρότο με θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, καλαμάρι), αχνιστά μύδια και σιμιγδαλένιο χαλβά στην τιμή των 36€/ άτομο. Για ελεύθερη επιλογή από το μενού, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο, με κρασί.

Καλά Καθούμενα στη Ραφήνα

* Στα Καλά Καθούμενα στη Ραφήνα, το φαγητό είναι σπιτικό και οι συνταγές εμπνέονται από την κουζίνα της Πόλης. Ειδικά για την Μ. Εβδομάδα βγάζουν μπόλικα θαλασσινά (καλαμαράκια, γαριδάκι συμιακό, χταποδάκι στη σχάρα), αλλά και ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, γιαλαντζί, χούμους και δροσερό ταμπουλέ. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο.

Στα Πέριξ στο Περιστέρι

* Στα Πέριξ στο Περιστέρι, αυτό το μικρούλι μεζεδοπωλείο μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, θα γεμίσει όμως το στομάχι σας με ωραιότατους θαλασσινούς μεζέδες και νοστιμότατα ορεκτικά σε ικανοποιητική ποικιλία. Από το νηστίσιμο μενού θα δοκιμάσετε φάβα, σαλάτα χόρτα, φασολάκια μαυρομάτικα, πατατοσαλάτα και κολοκυθοκεφτέδες, καθώς επίσης σαγανάκι γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα ή σάλτσα μουτστάρδας, γαριδάκι τηγανιτό και καλαμάρι τηγανιτό ή ψητό. Συνοδεία ρακής ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€/ άτομο.

«Αρκαδία» στη Μακρυγιάννη

* Απέναντι από το μετρό της Ακρόπολης, η «Αρκαδία» στη Μακρυγιάννη παραμένει ανοικτή την Μ. Παρασκευή για να μας σερβίρει σπιτικά ντολμαδάκια με σάλτσα λεμονιού, φάβα με ρόκα και λιαστή ντομάτα, χταπόδι σχάρας, ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι και σουμάκ, πολύχρωμη σαλάτα με γαρίδες μαριναρισμένες σε πιπερόριζα, σκόρδο και βότανα και λαδολέμονο αχινού, κολοκυθόσουπα με τζίντζερ, γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά και ριζότο θαλασσινών με βότανα. Για ένα πλήρες νηστίσιμο γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο.

Φάνη Μεζέ στον Χολαργό,

* Στην αυλή του Φάνη Μεζέ στον Χολαργό, δυο βήματα από την εκκλησία της Φανερωμένης, τα νηστίσιμα τραπέζια είναι στρωμένα και σας περιμένουν για να δοκιμάσετε εκλεκτές γεύσεις όπως σούπερ γαρίδες σαγανάκι ή ψημένες στη σχάρα, μύδια αχνιστά με σκόρδο, ντοματίνια και μυρωδικά, αλλά και μύδια σαγανάκι με ντομάτα και πιπεριές, λαχταριστά φαλάφελ, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και καβουροσαλάτα με λεμόνι, άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Για ένα ωραιότατο γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο.

Ο Πεζούλας στις Τζιτζιφιές

* Στον Πεζούλα στις Τζιτζιφιές, για δεκαετίες τώρα τα ψαρικά έχουν τον πρώτο λόγο. Σταθερές και νηστήσιμες αξίες εδώ είναι η καραβιδόψιχα, οι ψητές γαρίδες, το χταποδάκι με μαυρομάτικα φασόλια και τα τηγανιτά καλαμαράκια. Το γλυκό στο τέλος είναι κερασμένο. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο με ουζάκι.


Πηγή: In2life.gr

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.