ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πού να φας την Τσικνοπέμπτη: 5 από τα καλύτερα κρεατοφαγικά στέκια της πόλης για όσους ψάχνουν ακόμα

5 ξεχωριστά κρεατοφαγικά εστιατορία που διαφέρουν χάρη στις ιδιαιτερότητες τους.

Πού να φας την Τσικνοπέμπτη: 5 από τα καλύτερα κρεατοφαγικά στέκια της πόλης για όσους ψάχνουν ακόμα

Αν φέτος σκοπεύεις να «τσικνίσεις» εκτός σπιτιού ίσως βρεθείς αντιμέτωπη με ένα χάος κρεατοφαγικών επιλογών. Με τη διάθεση για κρέας να είναι υψηλή ανάμεσα στους περισσότερους από εμάς εν όψει Τσικνοπέμπτης οργανώσου από σήμερα σωστά τόσο για να γλιτώσεις τον πανικό που θα γίνεται - αναμενόμενα - στα περισσότερα μαγαζιά της πόλης, αλλά και για είσαι σίγουρη πως έχεις διαλέξει το σωστό στέκι της πόλη με τα πιο ζουμερά κρέατα στην κουζίνα του.

Παρακάτω θα βρεις 5 δυνατές προτάσεις - κάποιες ολοκαίνουριες, κάποιες πιο κλασικές - οι οποίες φημίζονται τόσο για την καλή ποιότητα των κρεατοφαγικών τους επιλογών όσο και τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουν τα πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι σου.

Wolves of Kitchen

Πού να φας την Τσικνοπέμπτη: 5 από τα καλύτερα κρεατοφαγικά στέκια της πόλης για όσους ψάχνουν ακόμα

Από τον Ορνό της Μυκόνου, όπου έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι, το all day εστιατόριο με το σημαδιακό περί των προθέσεών του όνομα «Wolves of Kitchen» άνοιξε εδώ και λίγο καιρό και στο Νέο Ψυχικό.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης Άλσι Σινανάι ανεμίζει σημαία κρεατοφαγική, με μεράκι και με μότο «επιστροφή στις ρίζες»: ο ξυλόφουρνος, ο φούρνος josper και η ροτισερί είναι φτιαγμένα από τον ίδιο, το ηλεκτρικό ρεύμα έχει εξοριστεί και τα ψησίματα γίνονται σε κάρβουνο από ξύλο οξιάς, η ανοιχτή κουζίνα θυμίζει χωριό και στο ντεκόρ κυριαρχεί το τραχύ ξύλο. Τα κρεατικά είναι ελληνικά κατά 90% σε αμερικάνικες κοπές (flank steak, Porterhouse, tomahawk) συν τεράστιες σπαλομπριζόλες και ιβηρική presa που σιτεύονται, καπνίζονται και παστώνονται in house.

Χειροποίητα είναι και τα λουκάνικα, οι πίτες και τα ψωμιά. Σπέσιαλ απολαύσεις η τραγανή πανσέτα που σιτεύεται για τρεις ημέρες και το παστό αρνίσιο μπούτι που καπνίζεται για 18 ώρες και ψήνεται στη σχάρα.

Highlights του brunch (11 π.μ.-4 μ.μ.) τα εκλεκτά σάντουιτς με καπνιστή­ μπρισκέτα και, φυσικά, τα αβγά σε χίλιες και μία εκδοχές (στη θράκα με τσορίθο, ντομάτα και σπανάκι, scrambled, βραστά-καπνιστά, ποσέ, τηγανητά με σιτεμένο μοσχάρι, ντομάτα και πατάτες). Μεγάλη λίστα κρασιών, πολλές ψαγμένες μπίρες και κοκτέιλ από τον Κωνσταντίνο Κώτσο.

Δημ. Βασιλείου 16, Ν. Ψυχικό, 2106713997

Γίδι

Tο λέει και το όνομά του: πιο κρεατολαγνικό δεν γίνεται! Όχι πως θα περιμέναμε κάτι λιγότερο­ από τον γνωστό για το χιούμορ του Βασίλη Ακρίβο­, δημιουργό αυτής της σπέσιαλ κρεατοταβέρνας. ­Αύρα αθώων ’60s στη σάλα του πέτρινου κτίσματος, ωραία αυλή με μεγάλες μουριές και μια ρετρό ψησταριά με σχάρες, κάρβουνα και τσιγκέλια, και, νεωτερισμός, τα ψυγεία σιτέματος φουλαρισμένα με ιδιαίτερα κρέατα.

Ο κατάλογος δεν έχει καμία δυσκολία να σε ικανοποιήσει στο 120%, με τον κρεοπώλη και ψήστη Γιάννη Κουστένη σε πλήρη ετοιμότητα: τεράστιες σταβλίσιες, μπούτι και παϊδάκια από πρόβατο, αρνίσια συκωταριά, μπιφτέκια με σιτεμένο κιμά, φριγαδέλια, πατσάς, γαρδουμπάκι συνοδεία για­ουρτιού αρωματισμένου με κάρι, βραστό, γάστρες με πρόβατο και μοσχάρι. Στα συν οι τραγανές πατάτες, που έρχονται σε αλουμινένιο σουρωτήρι, οι γκόγκλιες, τα διάσημα αρβανίτικα ζυμαρικά, και τα εξίσου διάσημα κρητικά σιουφιχτά βρασμένα σε ζωμό από αρνί με τριμμένη μυζήθρα – κι έχετε (σχεδόν) πλήρη εικόνα της ευωχίας που σας περιμένει.

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 2102828848

Lefkes on the Side

Aπό έκπληξη σε έκπληξη μας πηγαίνουν ο υπερδραστήριος Τάσος Ντούμας και η ομάδα του. Μετά τις «Λεύκες» στη Σαντορίνη έστησαν το all day «Lefkes on the side», σε απόσταση αναπνοής από τις κοσμαγάπητες «Λεύκες» στο Γαλάτσι. Σχεδόν ζεν το περιβάλλον, με κάθετους κήπους, μεγάλα τραπέζια, άπλετο φως, ανοιχτή κουζίνα ντυμένη με μάρμαρο, τεράστια καλαμένια φωτιστικά...

Με λίγα λόγια, μια απροσδόκητη όαση ηρεμίας και κομψότητας στην πολύβουη Λεωφόρο Γαλατσίου. Στον κατάλογο, τώρα, οι premium ράτσες κρεατικών εισαγωγής –Hereford, Limousin, Black Angus– συνυπάρχουν με την ελληνική μοσχίδα από τον Λαγκαδά και οι μαρινάδες του executive chef του ομίλου Αντώνη Πεχλιβανάκη βάζουν την ιδιαίτερη σφραγίδα τους: χοιρινός λαιμός μαριναρισμένος σε καρπούς κακάο, αρνί σε τεκίλα και λάιμ, συκωτάκια πουλιών σε επτά ελληνικά βότανα.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν brunch, χυμοί και smoothies, πεϊνιρλί και πίτσες στον ξυλόφουρνο, ζυμαρικά και ριζότο, ελληνικά, ιταλικά και ισπανικά τυριά και αλλαντικά αλλά κι ένα κρεοπωλείο όπου μπορείτε να αγοράσετε εκλεκτά κρεατικά, σπάνιες σάλτσες και συνοδευτικά για το σπίτι.

Λεωφ. Γαλατσίου 98, 2102934633

Άγιος Μερκούριος

Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση αυτή η κρεατοταβέρνα. Μας πηγαίνει πίσω, σε κυριακάτικες παρεΐστικες ή οικογενειακές εκδρομές μετά παϊδοκατανύξεων στα ορεινά της Αττικής – είτε τις έχουμε ζήσει οι ίδιοι είτε τις έχουμε δει σε ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες. Ε, λοιπόν, δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα.

Τοποθετημένη­ σε ύψωμα, με υπέροχη θέα στο δάσος της Βαρυμπόμπης και σε ολόκληρη την Αθήνα μέχρι και τον Αργοσαρωνικό, με σάλα απλή και ρουστίκ, η οποία τώρα το χειμώνα ζεσταίνεται­ από το τζάκι που καίει ακατάπαυστα, και με θεϊκά παϊδάκια, ζουμερά και ψιλοκομμένα, να κάνουν διαχρονικό­ σουξέ, η ταβέρνα βρίσκεται στην καρδιά των Αθηναίων που λατρεύουν το αυθεντικό και το γνήσιο.

Στα παραπάνω προσθέστε και μια τεράστια βοδινή σπαλομπριζόλα, παχιά και ζουμερή, μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος στη σχάρα που λιώνει στο στόμα, φρέσκες ψιλοκομμένες πατάτες, φιλεταρισμένη αρνάδα, κότσι στη γάστρα και φοβερό τυροπιτάρι με άφθονη­ γέμιση, αιθέρια τηγανισμένο. Σαλάτες με λαχανικά διαλεγμένα ένα προς ένα.

Η ομάδα στο σερβίρισμα ευγενέστατη, γοητευτική και αποτελεσματική. Το τέλος στο σερί της ποιότητας και της απόλαυσης σημαίνει μια βελούδινη πανακότα και γιαουρτάκι με μέλι και γλυκά του κουταλιού που σε αποζημιώνουν για κάθε χιλιόμετρο που θα κάνεις μέχρις εδώ.

Α΄ Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, 2108169617

Τηλέμαχος Athens

Στην υπέρκομψη σάλα του «Τηλέμαχου Athens» με τον αστραφτερό­ κρυστάλλινο πολυέλαιο έρχεσαι για τρεις βασικούς λόγους. Πρώτον­, για να φας το καλύτερα σιτεμένο βοδινό κρέας από premium ράτσες εισαγωγής (Fassona Piemontese, Gascon) αλλά και για ελληνικές κρεατο­λαγνείες: κοκορετσάκι στο φούρνο, μαύρος χοίρος στα κάρβουνα (σουβλάκι, παϊδάκια) και στη γάστρα, τραγομακαρονάδα με διάφορα ζυμαρικά. Δεύτερον, για τα ωμά του. Το καλύτερο ταρτάρ γίνεται από Fassona Piemontese και ο Γιώργος Τσιλιγκίρης έχει master στο είδος.

Τρίτον, διότι­ σε αυτό το fine dining περιβάλλον μπορείς και να τσιμπολογήσεις με άποψη, συνοδεύοντας τους μεζέδες σου με κάποιο από τα 18 κρασιά που προσφέρονται και με το ποτήρι. Τέλος, αν λιμπιστήκατε κάτι για το σπίτι, στη μίνι μπουτίκ του μαγαζιού θα αγοράσετε T-bone, flank, hanger steak, πατέ από συκώτι με τρούφα κ.ά. ή κάποιο από τα κρασιά δικής τους εισαγωγής, που έρχονται από ολόκληρη την υφήλιο.

Πανεπιστημίου 10 (στοά), κέντρο, 2103613300, www.telemachosathens.gr

Με πληροφορίες από το athinorama.gr

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.