0
SHARES

Στα έξι του χρόνια, ο Σαλβαντόρ Νταλί δήλωσε ότι ήθελε να γίνει σεφ. Κατά κάποιον τρόπο αυτό το όνειρό έγινε πραγματικότητα όταν έγραψε και φιλοτέχνησε, το 1973, το βιβλίο μαγειρικής «Les Diners de Gala», με συνταγές από τα δείπνα-εξτραβαγκάντσα που οργάνωνε με τη γυναίκα του. Και φυσικά, με άκρως σουρεαλιστική εικονογράφηση.

Από το εσωτερικό του βιβλίου μαγειρικής του Νταλί.

Εκείνα τα δείπνα έγραψαν ιστορία, καθώς οι καλεσμένοι, κατόπιν αιτήματος του οικοδεσπότη, κατέφθαναν μεταμφιεσμένοι, ενώ άγρια ζώα αφήνονταν να περιφέρονται ελεύθερα στο χώρο. Μια γεύση από τα εξωφρενικά πάρτι του Νταλί θα σας δώσει το «Les Diners de Gala», που επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen και που μπορείτε να βρείτε εδώ. Εξίσου αλλόκοτα με την αισθητική είναι και τα πιάτα που προτείνει: «Αυγά χιλίων ετών», «Μοσχαρίσιες κοτολέτες γεμιστές με σαλιγκάρια», «Πιτάκια με βάτραχο».

Από το εσωτερικό του βιβλίου μαγειρικής του Νταλί.

Αυτή η συλλεκτική έκδοση ίσως να μη σας εμπνεύσει να μπείτε στην κουζίνα, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύτιμο απόκτημα για τους λάτρεις του σουρεαλισμού.

Το εξώφυλλο του βιβλίου μαγειρικής του Νταλί.

Απολαύστε μερικά ακόμα δείγματα της εικονογράφησης.

TAGS