Είναι καιρός να πάψουμε να παραγγέλνουμε συνεχώς την αγαπημένη μας Ceasar και να μάθουμε να την φτιάχνουμε μόνοι μας, επιλέγοντας προσεκτικά τα υλικά και, παράλληλα, εξοικονομώντας χρήματα. Ο Άκης Πετρετζίκης, λοιπόν, μας δείχνει τον τρόπο με την παρακάτω συνταγή:
Υλικά:
Για το κοτόπουλο
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- λίγο ελαιόλαδο
- πιπέρι φρέσκο
- αλάτι
- 1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
- 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
- 2 κ.σ. βούτυρο
Για το dressing
- 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
- 1 σκ. σκόρδο
- αρκετό ελαιόλαδο
- 250 γρ. μαγιονέζα
- 50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Για τα κρουτόν
- 3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- θυμάρι
Για το σερβίρισμα
- επιπλέον παρμεζάνα
- 1 iceberg