ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πήγαμε στο Ancho της Κηφισιάς και δοκιμάσαμε το πιο «καυτερό» μεξικάνικο της πόλης

«Πάμε σε μια μεξικάνικη γιορτή» μου λέει. Την κοιτώ με απορία, αλλά δεν έχω την δύναμη να το συζητήσω. Την ακολουθώ, την αφήνω να με ζαλίζει με την πολυλογία της.

Πήγαμε στο Ancho της Κηφισιάς και δοκιμάσαμε το πιο «καυτερό» μεξικάνικο της πόλης

Από τον Βασίλη Δημαρά


Σάββατο μεσημέρι και ενώ έχω πει ότι θα καθίσω σπίτι και θα βγω στο μπαλκόνι να χαρώ την λιακάδα, χτυπάει το τηλέφωνο. Η κολλητή στην άλλη γραμμή με πολύ όρεξη να πάρει τους δρόμος γιατί το σπίτι της δεν την κρατάει. Να της χαλάσω χατίρι ούτε λόγος. Με βαριά καρδιά παίρνω τον ηλεκτρικό και ανηφορίζω στην Κηφισιά όπου είχαμε δώσει ραντεβού. Με το που με βλέπει, φωνάζει «Πάμε σε μια μεξικάνικη γιορτή». Την κοιτώ με απορία, αλλά δεν έχω την δύναμη να το συζητήσω. Την ακολουθώ και την αφήνω να με ζαλίζει με την πολυλογία της. Ανηφορίζουμε την πολύβοη Κασσαβέτη και ξαφνικά ρίχνει άγκυρα. «Εδώ είμαστε» μου λέει και έχει ήδη ανοίξει την πόρτα του Ancho.

Πήγαμε στο Ancho της Κηφισιάς και δοκιμάσαμε το πιο «καυτερό» μεξικάνικο της πόλης
«Εδώ είμαστε» μου λέει και έχει ήδη ανοίξει την πόρτα του Ancho.

Το Ancho το είχα γνωρίσει στο Χαλάνδρι, πριν από πολύ καιρό και είχα βρει έξυπνη την ιδέα του που σε κάνει να φτιάξει το δικό σου πιάτο. Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι από το καλοκαίρι κιόλας είχε βρει και άλλο χώρο να στήσει την πολύχρωμη μεξικάνικη του γιορτή με τραγανά nachos, μαλακές quesadillas, πληθωρικά burritos αλλά και μικρά και ναζιάρικα tacos.

Tραγανά nachos, μαλακές quesadillas, πληθωρικά burritos αλλά και μικρά και ναζιάρικα tacos.

Αμέσως, αμέσως η διάθεση μου αλλάζει και τα πρώτα χαμόγελα σκάνε. «Έτσι σε θέλω» μου λέει η κολλητή κλείνοντας μου το μάτι ενώ προχωράει προς το εσωτερικό του μαγαζιού. Ένα εσωτερικό που οδηγεί σε ένα όμορφο και δροσερό patio (εσωτερική αυλή) στολισμένη με πολλούς μικρούς κάκτους. Καθόμαστε σε ένα από τα ψηλά τραπέζια και πιάνουμε την κουβέντα ενώ οι πρώτες μαργαρίτες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στο τραπέζι μαζί με nachos πασπαλισμένα από guacamole. «Τα παρήγγειλα μπαίνοντας» μου εκμυστηρεύεται η κολλητή.

Αναρωτιέμαι αν θα τα φάμε μόνοι μας αυτά και η καταφατική απάντηση της με τρομάζει. «Μην ανησυχείς οι μαργαρίτες ανοίγουν την όρεξη και έχουμε πολλά να πούμε».

Οι μαργαρίτες τελειώνουν και για μια στιγμή βλέπω την κολλητή μου να σηκώνεται και να με αφήνει μόνο στο τραπέζι. Γυρίζει μετά από λίγο με ένα δύσκολο γεμάτο από καλούδια. «Εδώ τα πιάτα τα φτιάχνεις εσύ. Πας μπροστά και διαλέγεις την βάση του πιάτου, με τι θα το γεμίσεις και με τι καυτερή ή μη σάλτσα θα το στολίσεις» μου λέει και αρχίζει να ξεφορτώνει. Quesadilla με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά, burritos γεμιστό με chili con carne, μικρά tacos που τους έχει βάλει carnitas (μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο), λαχανικά και μια καυτερή flaming habanero σάλτσα που ζητά οπωσδήποτε sour cream για να απαλύνει την κάψα. Και φυσικά μια δεύτερη γύρα από nachos με guacamole και cheddar. Πολύ cheddar. Αναρωτιέμαι αν θα τα φάμε μόνοι μας αυτά και η καταφατική απάντηση της με τρομάζει. «Μην ανησυχείς οι μαργαρίτες ανοίγουν την όρεξη και έχουμε πολλά να πούμε». Με αυτή την αποστομωτική της φράση, απάντηση δεν μπορούσα να δώσω, μόνο να ζητήσω άλλη μια μαργαρίτα και αφεθώ στην κουβέντα.

«Εδώ τα πιάτα τα φτιάχνεις εσύ. Πας μπροστά και διαλέγεις την βάση του πιάτου, με τι θα το γεμίσεις και με τι καυτερή ή μη σάλτσα θα το στολίσεις».

Μια κουβέντα που τελείωσε γλυκά με τα churros στο τραπέζι πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλλα ή απλά για να τα βουτήξουμε είτε σε ζεστή σοκολάτα είτε στο αμαρτωλό dulce de leche. Και κάπως έτσι το Σάββατο μου που φάνταζε βαρετό και χαλαρό απέκτησε ενδιαφέρον και fiesta.

Facebook Ancho

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ. 211-18.31.882

Quesadilla με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά, burritos γεμιστό με chili con carne, μικρά tacos που τους έχει βάλει carnitas (μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο), λαχανικά και μια καυτερή flaming habanero σάλτσα που ζητά οπωσδήποτε sour cream για να απαλύνει την κάψα.
Μια κουβέντα που τελείωσε γλυκά με τα churros στο τραπέζι πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλλα ή απλά για να τα βουτήξουμε είτε σε ζεστή σοκολάτα είτε στο αμαρτωλό dulce de leche.
Ένα εσωτερικό που οδηγεί σε ένα όμορφο και δροσερό patio (εσωτερική αυλή) στολισμένη με πολλούς μικρούς κάκτους. Καθόμαστε σε ένα από τα ψηλά τραπέζια και πιάνουμε την κουβέντα ενώ οι πρώτες μαργαρίτες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.