ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πήγα στη νέα rotisserie του κέντρου και έφαγα την πιο νόστιμη και τραγανή πάπια της ζωής μου

Το Spit Jack παίζει την υψηλή τέχνη του σουβλίσματος στα δάχτυλα.

Πήγα στη νέα rotisserie του κέντρου και έφαγα την πιο νόστιμη και τραγανή πάπια της ζωής μου

Η Σκούφου είναι ένα στενάκι του κέντρου, κάθετο στη Βουλής. Μικρό αλλά με γκράντε χαρακτήρα. Διασχίζοντάς το νιώθεις ότι τα καλά σε περιμένουν στην γωνία. Σπάνια πρόβλεψη για την εποχή. Κάπου στη μέση του στενού, στον αριθμό 10, ένα σημείο τερψιλαρύγγιου χαρακτήρα εγκαταστάθηκε, με δόξα και τιμή. Περνάς την πόρτα του και επιβεβαιώνεις την πρότερη προαίσθηση, ότι κάτι καλό θα συμβεί. Στο βάθος οι σούβλες με τα κρέατα, στριφογυρίζουν σε ένα χορό εορταστικό, σαν τελετουργικό ενεργοποίησης των αισθήσεων. Πάπιες, κοτόπουλα, πορκέτες. Μια ακόρεστη όρεξη κατακλύζει τη σκέψη σου.

Πήγα στη νέα rotisserie του κέντρου και έφαγα την πιο νόστιμη και τραγανή πάπια της ζωής μου
«Το όνομα είναι έμπνευση από τον πρώτο άνθρωπο που γυρνούσε τις σούβλες πριν την εφεύρεση του μηχανισμού, έτσι λέει ο μύθος τουλάχιστον» μου εξηγεί ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Γιώργος Κανελλόπουλος

Το μηχανικό σύστημα που περιστρέφει τη σούβλα λέγεται spitjack. Ιδού η πηγή έμπνευσης του ονόματος. «Όχι ακριβώς. Το όνομα είναι έμπνευση από τον πρώτο άνθρωπο που γυρνούσε τις σούβλες πριν την εφεύρεση του μηχανισμού, έτσι λέει ο μύθος τουλάχιστον» μου εξηγεί ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Γιώργος Κανελλόπουλος, ο οποίος φροντίζει κάθε έναν από τους πελάτες στη σάλα σαν ξένιος οικοδεσπότης.

Κάπου στη μέση του στενού, στον αριθμό 10, ένα καινούργιο σημείο τερψιλαρύγγιου χαρακτήρα εγκαταστάθηκε, με δόξα και τιμή.

Η επένδυση από ξύλο στα παράθυρα θυμίζει κάτι από σαλούν της Άγριας Δύσης. Το ίδιο και οι πολυέλαιοι και τα ρουστίκ έπιπλα στο χρώμα της τριανταφυλλιάς. Ένα εξευγενισμένο σαλούν στην Αθήνα. Μια γελαστή γυναίκα κοιτάζει μέσα από τα παράθυρα. Μπαίνει στο χώρο με τη φίλη της και τον Geppetto, σκύλο της. «Αγαπάμε τα ζώα» λέει ο Γιώργος και τους δείχνει το πρώτο τραπέζι, στα δεξιά της εισόδου. «Είσαι η Έφη;» με ρωτάει η γυναίκα, «είμαι η Παυλίνα». Γνωριζόμαστε από το ίντερνετ και τα δημοσιεύματα που κατά καιρούς έχουμε κάνει. Η Παυλίνα Παπαηλιοπούλου, η σχεδιάστρια των δερμάτινων τσαντών, Ippolito, έχει το τσαρδί της λίγο πιο κάτω. Είπαμε, η γειτονιά είναι σοφιστικέ και αιχμηρού γούστου. Και το Spit Jack το ιδανικό σημείο για να δεις φίλους και γνωστούς χωρίς να έχεις κλείσει ραντεβού μαζί τους. Έτσι γίνεται με τα μαγαζιά-πόλους έλξης.

«Το κέντρο και ιδιαίτερα η γειτονιά αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου καθώς και πριν το μαγαζί ερχόμουν συχνά για βόλτα και φαγητό» λέει ο Γιώργος όταν το ρωτάω για την επιλογή του δρόμου. Συμφωνούμε ότι θα μέναμε εκεί εάν μας δινόταν η ευκαιρία και περνάμε στο ψητό -κυριολεκτικά.

Μια πάπια, μα ποια πάπια. Ζουμερή, κριτσανιστή, βγαλμένη από τη χώρα του «λιώνω για σένα». Καλοψημένη, τραγανή πέτσα, σος Jack Daniels και o πουρές με λάδι τρούφας, από δίπλα, να ακομπανιάρει τη γευστική συγχορδία. Σ

Μια πάπια, μα ποια πάπια. Ζουμερή, κριτσανιστή, βγαλμένη από τη χώρα του «λιώνω για σένα». Καλοψημένη, τραγανή πέτσα, σος Jack Daniels και o πουρές με λάδι τρούφας, από δίπλα, να ακομπανιάρει τη γευστική συγχορδία. Στο σημείο αυτό να πούμε ένα μπράβο στον σεφ, Μιχάλη Μερζένη. Ο μικρός μπαλντάς -φτιαγμένος ειδικά για το Spit Jack, από τεχνίτες της Κρήτης-, παίζει το ρόλο του μαχαιριού. Αντικείμενο φετίχ. Κοντράρει σε ηδονή την τραγανότητα της πέτσας της πάπιας. Τα άγρια ένστικτα έχουν ξυπνήσει και το γνώριμο ντελίριο ικανοποίησης, αυτό που μόνο μια γερή δόση πρωτεΐνης μπορεί να χαρίσει, έχει βολευτεί στο κέντρο του Τσι μου. Η ζωτική ενέργεια που δημιουργείται από τον συνδυασμό, λήψης και πέψης της τροφής, χειροκροτεί.

Φεύγω χαμογελώντας πλατιά. Σε αυτό το σαλούν οι καουμπόισσες δε μελαγχολούν.

Facebook Spit Jac

Ο μικρός μπαλντάς -φτιαγμένος ειδικά για το Spit Jack, από τεχνίτες της Κρήτης-, παίζει το ρόλο του μαχαιριού. Αντικείμενο φετίχ.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.