Κόβετε τις πατάτες σε οβάλ χρώμα πριν τις καραμελώσετε. Σαν αποτέλεσμα, είναι ελαφρώς γλυκιές και συνοδεύονται ευχάριστα με μια πλούσια σαλάτα εποχής και ψητό τυρί!
Υλικά
10 πατάτες
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ ζάχαρη
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα από πάνω τους και τις βάζετε να βράσουν για λίγο, χωρίς να παραγίνουν
Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά και τις κόβετε σε κομμάτια
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς φροντίζοντας να μην «καεί» η ζάχαρη
Όταν το μίγμα γίνει μια ξανθοκάστανη καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά καιπροσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας για να τυλιχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα
Τις τοποθετείτε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι και τι αφήνετε να κρυώσουν
Συμβουλή: Φροντίστε οι πατάτες να έχουν κοπεί σε ένα οβάλ σχήμα και να είναι ομοιόμορφες
Πηγή: flowmagazine.gr