42
SHARES

Συστατικά

-2 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα τους

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-100 γρ. μπέικον σε φέτες

-100 γρ. τυρί κρέμα

-100 γρ. γκούντα σε φέτες

-130 γρ. τσένταρ τριμμένο

-1-2 κ.σ. θυμάρι

-100 γρ. βούτυρο

-αλάτι

-πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

-100 γρ. γιαούρτι

-1 φρέσκο κρεμμυδάκι

-θυμάρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε στη μέση και χαράζουμε τη σάρκα τους με ένα μαχαίρι χωρίς να φτάσουμε μέχρι τη φλούδα τους.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω τις πατάτες.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις αλείφουμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους και να πάει το ελαιόλαδο μέσα στις χαρακιές.
  • Γυρνάμε τις πατάτες ώστε η κομμένη επιφάνεια να ακουμπάει στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς ελαιόλαδο, να κάψει.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια 1 εκ. και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη γκούντα, τα 100 γρ. τσένταρ, πιπέρι και το θυμάρι.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και γυρίζουμε τις πατάτες με τη φλούδα προς τα κάτω.
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη σάρκα της πατάτας, γύρω γύρω από τη φλούδα χωρίς όμως να την κόψουμε.
  • Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα της πατάτας, τη βάζουμε στο μπολ με τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Γεμίζουμε τις πατάτες με ένα κουτάλι της σούπας μέχρι να τελειώσει όλη η γέμιση.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε τέσσερα κομμάτια και βάζουμε ένα πάνω από κάθε πατάτα. Προσθέτουμε 30 γρ. τσένταρ, πιπέρι και βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με το γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το θυμάρι.
  •  

Δείτε το βίντεο της συνταγής:

 

TAGS