Υλικά για 6-8 μερίδες:
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αυγά
- 1/2 κιλό χονδρά μακαρόνια για παστίτσιο βρασμένα
- 600 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
- 500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο
- 1 Knorr σπιτικός ζωμός βοδινό
- 4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο κίμινο
- Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά μαζί με το 1/3 από το τριμμένο τυρί και το μοσχοκάρυδο μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κίμινο και τον σοτάρουμε έως ότου αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό βοδινού, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με τον πελτέ και το ψιλοκομμένο τοματάκι.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι του νερού καυτό νερό.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε έως ότου μειωθούν τα υγρά και μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και το πουδράρουμε ελαφρά με την τριμμένη φρυγανιά.
- Τοποθετούμε τα βρασμένα μακαρόνια στο ταψί και από επάνω ρίχνουμε τον μαγειρεμένο κιμά και τον απλώνουμε να πάει παντού.
Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:
Πηγή: altis.com.gr