0
SHARES

Αγαπάς τα γλυκά, ιδιαίτερα τη σοκολάτα. Αλλά όταν πρόκειται για ζαχαροπλαστική, νιώθεις πως είσαι ανεπίδεκτη μαθήσεως. Ή, ακόμα και αν τα καταφέρνεις, συνήθως έχεις ελάχιστο χρόνο ή ελάχιστα υλικά για να φτιάξεις ένα σπιτικό κέρασμα.

Ωστόσο με την παρακάτω συνταγή για σπιτικά μπισκότα, δεν έχεις δικαιολογίες για να μην ενδώσεις στο σοκολατένιο κάλεσμά τους. Χρειάζονται μόλις τρία υλικά, είναι πανεύκολα στην παρασκευή και τόσο νόστιμα, σαν να απολαμβάνεις μια μεγάλη κουταλιά Nutella. Με μαλακή και κρεμώδη υφή, είναι κάτι ανάμεσα σε cookies και brownies.

Μπισκότα με Nutella

Υλικά

1 ¼ φλιτζ. Nutella

½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά

Χοντρό αλάτι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώνεις δύο ταψιά με λαδόχαρτο.

2. Ανακατεύεις τη Nutella, τα αυγά και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Μη σε προβληματίζει αν η ζύμη είναι μαλακή, σαν brownie. Αυτό είναι το ζητούμενο. Με μία κουτάλα, μοιράζεις το μείγμα σε μπαλάκια στο ταψί, σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, περίπου 5 εκατοστών (θα απλώσουν πολύ κατά το ψήσιμο). Πασπαλίζεις με χοντρό αλάτι.

3. Ψήνεις για 7-9 λεπτά, μέχρι να σφίξουν εξωτερικά. Λιγότερο χρόνο για να είναι πιο μαλακά στο κέντρο, περισσότερο για να βγουν πιο αφράτα.

4. Ιδανικά, τα σερβίρεις αμέσως, όσο είναι ζεστά. Διατηρούνται έως και για 2 μέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Δες το βίντεο της συνταγής.

Πηγή συνταγής: food52.com

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

Κεντρική φωτό: Erol Ahmed / Unsplash

TAGS