46
SHARES

Το πρωινό γεύμα, αν και στη θεωρία είναι μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες, στην πράξη είναι κάτι που σπάνια καταφέρνω να απολαύσω. Όσο κι αν ζηλεύω τα πλούσια τραπέζια με χυμούς, κρουασάν, αυγά, μερέντες και κουλουράκια που βλέπουμε στην τηλεόραση, όταν έρχεται το πρωί αυτό που συνήθως κάνω είναι να πιω οπωσδήποτε μία τεράστια κούπα ελληνικό καφέ μαζί με ένα κομμάτι κέικ ή ένα κουλουράκι ή μια φέτα με μαρμελάδα και τίποτα παραπάνω.

Πραγματικά έχω όλη την καλή διάθεση να μπω στην κουζίνα και να φτιάξω λιχουδιές για το πρωί. Αλλά ειδικά τις καθημερινές έχω την αίσθηση οτι πρέπει όλα να τα προλάβω, δεκάδες υποχρεώσεις που με περιμένουν και  μου φαίνεται οτι το να κάτσω να φάω κανονικό πρωινό είναι χάσιμο χρόνου. Ευτυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο τα πρωινά της Κυριακής. Αχ, να χουζουρεύεις λίιιιγο παραπάνω στο κρεβάτι, να πίνεις καφέ με την ησυχία σου και να ξέρεις οτι έστω μια μέρα μπορείς για λίγο να ξεκουραστείς.

Εκείνες τις μέρες μου αρέσει πολύ να φτιάχνω τηγανίτες ή βάφλες ή -πιο σπάνια- κρέπες. Ανήκω σ’αυτούς που προτιμούν να ξεκινούν τη μέρα τους γλυκά (σε αντίθεση με το Δημήτρη που μπορεί να φάει πρωί πρωί αλλαντικά, τυριά και ο,τι αλμυρό κυκλοφορεί στο σπίτι) και μια αφράτη τηγανίτα με μέλι είναι πραγματικά ο,τι καλύτερο. Έχει όμως κι αυτή τη διαδικασία της. Βγάλε τα υλικά, μέτρα τη δόση., φτιάξε όμορφο σχήμα. Λίγο μπελαλίδικη αν έχεις μόλις ξυπνήσει. Γι’ αυτό σήμερα θα σας προτείνω μία άλλη εκδοχή της τηγανίτας, πανεύκολη! Τόσο εύκολη που θα την καθιερώσετε για πρωινό ακόμα και τις καθημερινές.

Βασικό υλικό της σημερινής συνταγής είναι το ψωμί του τοστ. Μη μου πείτε οτι δεν έχετε αυτή τη στιγμή στο σπίτι; Λίγο γάλα, ένα αυγό, ζάχαρη και τη γαρνιτούρα που σας αρέσει, τίποτε άλλο.

Υλικά (για 2 άτομα)

-4 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα)

-1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

-1 αυγό

-βούτυρο για το άλειμμα του τηγανιού (1 κ.σ. ανα τηγανίτα)

-2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)

-Γαρνιτούρα της επιλογής σας (μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς, φρούτα, σιρόπι κλπ)

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με το αυγό και τη ζάχαρη. Βάζετε μία κουταλιά της σούπας σε ένα τηγάνι να κάψει, παίρνετε μία φέτα ψωμί, τη βουτάτε στο μίγμα και τη βάζετε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Φυσικά γυρνάτε και από τις δύο πλευρές. Για κάθε τηγανίτα που βάζετε στο τηγάνι καλό θα είναι να προσθέτετε βούτυρο, βοηθάει να γίνουν πιο ροδαλές και νόστιμες, αλλά και να μην κολλήσουν.
  • Τις σερβίρετε ζεστές, δύο ανα μερίδα, με μέλι και κανέλα ή όποια άλλη γαρνιτούρα σας αρέσει.Αν είστε του αλμυρού, παραλείψτε τη ζάχαρη στη ζύμη και σερβίρετε με τριμμένο τυράκι.
  • Την ιδέα αυτή την είχε ξεσηκώσει η μαμά μου πριν από χρόνια από κάποιο περιοδικό μαγειρικής και την βρήκα σημειωμένη στο τετράδιο των συνταγών της όταν ήμουν φοιτήτρια. Με έχει σώσει από πολλά βράδια λιγούρας… Βέβαια, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, εμείς δεν τρώμε ποτέ μόνο δύο ανα άτομο. Τέσσερις το λιγότερο, χαχα! Αλλά αυτό είναι θέμα δικό σας, θα προσαρμόσετε τη δόση ανάλογα με το πόσο καλοφαγάδες είστε.

Δείτε κι ένα ανάλογο βίντεο:

 

Πηγή: craftaholic.gr

TAGS