0
SHARES

Υλικά

½ κ. στραγγιστό γιαούρτι 
300 γρ. τρυφερά καρότα τριμμένα στον τρίφτη 
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο 
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 πρέζα κύμινο αν θέλουμε 
1 -2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί 
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι 

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το καρότο σε ένα σουρωτήρι να σταγγίσει καλά για μια ώρα (βάζουμε επάνω ένα πιάτο και μια βαριά κονσέρβα).
  • Περνάμε το γιαούρτι από λεπτό τουλουπάνι και το αφήνουμε κρεμασμένο στη βρύση του νεροχύτη για μια ώρα να στραγγίσει καλά και αυτό.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο –λίγο το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε αν θέλουμε και το κύμινο.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο μία ώρα πριν σερβίρουμε.

Δείτε μια συνταγή για παραδοσιακό τζατζίκι:

 

 

*Τη συνταγή για το χαϊδαρί την πήραμε από το athinorama.gr

TAGS