Συστατικά:
λίγη φρέσκια ρόκα
8 φρέσκα σύκα με την φλούδα τους κομμένα σε τέταρτα
200 γρ ροκφόρ τρίμμα
2 φιλέτα κοτόπουλο
Για την βινεγκρέτ
50 ml ξύδι βαλσάμικο
200 ml ελαιόλαδο
50 γρ μέλι
50 γρ μουστάρδα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
-Ζητάμε από τον χασάπη να μας χτυπήσει τα φιλέτα για να μαλακώσουν.
-Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο.
-Σοτάρουμε κι από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας λίγο σπιτικό ζωμό εάν έχουμε, ή αλλιώς λευκό κρασί κατά την διαδικασία μέχρι να ψηθεί καλά και στο εσωτερικό.
-Συνήθως δεν χρειάζονται παρά 7-10 λεπτά για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
-Για την βινεγκρέτ τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-Απλώνουμε σε μια πιατέλα το κοτόπουλο, από πάνω την ρόκα, τα σύκα και το ροκφόρ και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ.