ΥΛΙΚΑ (για 50 κουλουράκια)
- χυμό από 3 πορτοκάλια
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 1 φλ.τσαγιού (200γρ) λάδι ελαφρύ
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 70 γρ la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1/3 ή 200γρ ζάχαρη καρύδας
- μιά πρέζα αλάτι
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κατά προτίμηση φαρίνα ολικής), όσο πάρει -περίπου 500γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η εκτέλεση είναι πολύ εύκολη και απλή χωρίς μίξερ.
- Βάζουμε λάδι-χυμό πορτοκάλι-ξύσμα κονιάκ-αλάτι και στέβια σε ένα μπολ και με το σύρμα τα ανακατεύουμε πολύ καλά..
- Ρίχνουμε τελευταία τη φαρίνα σιγά-σιγά και ζυμώνουμε ελαφρά ανάλογα πόσο θα πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακιά (αν κολλάει λίγο στο χέρι δεν πειράζει, όταν μείνει θα είναι εντάξει)
- Αφήνουμε μισή ώρα το ζυμάρι να ξεκουραστεί και προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα μικρού μεγέθους, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε έως να πάρουν χρώμα (περίπου 15-20 λεπτά).
Δείτε μία παραλλαγή της συνταγής, επίσης προσφέρεται για διατροφή:
Πηγή συνταγής: sasehe.gr