0
SHARES

ΥΛΙΚΑ (για 50 κουλουράκια)

  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  •  ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 1 φλ.τσαγιού (200γρ) λάδι ελαφρύ
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 70 γρ la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1/3  ή  200γρ ζάχαρη καρύδας
  • μιά πρέζα αλάτι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κατά προτίμηση  φαρίνα ολικής), όσο πάρει -περίπου 500γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Η εκτέλεση είναι πολύ εύκολη και απλή χωρίς μίξερ.
  • Βάζουμε λάδι-χυμό πορτοκάλι-ξύσμα κονιάκ-αλάτι και στέβια σε ένα μπολ και με το σύρμα τα ανακατεύουμε πολύ καλά..
  • Ρίχνουμε τελευταία τη φαρίνα σιγά-σιγά και ζυμώνουμε ελαφρά ανάλογα πόσο θα πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακιά (αν κολλάει λίγο στο χέρι δεν πειράζει, όταν μείνει θα είναι εντάξει)
  • Αφήνουμε μισή ώρα το ζυμάρι να ξεκουραστεί και προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς 
  • Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα μικρού μεγέθους, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε έως να πάρουν χρώμα (περίπου 15-20 λεπτά).

Δείτε μία παραλλαγή της συνταγής, επίσης προσφέρεται για διατροφή: 

Πηγή συνταγής: sasehe.gr

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS