Είναι η καλύτερη λύση για τη δουλειά, μαζί με τον καφέ, για τα παιδιά στο σχολείο. Τα κουλουράκια έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, ενώ η μυρωδιά τους στο φούρνο, μας ξυπνά μνήμες της παιδικής ηλικίας. Αυτή η συνταγή από το Άγιο Όρος θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά :
Ταχίνι 125 γραμμάρια
Αλεύρι τύπου 70% 600 γραμμάρια
Άχνη ζάχαρη 175 γραμμάρια
Μπέικιν-πάουντερ 15 γραμμάρια
Νερό ¼ της κούπας
Χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη ¼ κούπας
Φυτική κρέμα ¼ της κούπας
Ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια του γλυκού
Βανίλια 1
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη ν’ασπρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.