Υλικά:
60 γρ. ζάχαρη καστανή (3 κουτ. σούπας)
100 γρ. φρούτα αποξηραμένα ανάμεικτα
300 γρ. κουραμπιέδες (ή μελομακάρονα)
200 γρ. ξηροί καρποί ανάμεικτοι (καρύδια, φιστίκια, φουντούκια)
110 γρ. κακάο (6 κουταλιές για το μείγμα και 1 κουτ. για το πασπάλισμα)
5 τεμ. αβοκάντο (μέτρια) (πολύ ώριμα)
2 πρέζες αλάτι
Προτεινόμενες μερίδες: 25
Εκτέλεση συνταγής
-Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ τα αβοκάντο με τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.
-Κόβουμε τους κουραμπιέδες (ή τα μελομακάρονα) σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε επίσης και τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στο μείγμα του αβοκάντο και ανακατεύουμε απαλά.
-Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του με λίγο κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα για τον κορμό, τυλίγουμε τη λαδόκολλα και τον βάζουμε στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.