327
SHARES

Υλικά:

- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη καστανή

- 1 ποτήρι γάλα

- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

- 1 ποτήρι ελαιόλαδο- βούτυρο (μισό-μισό)

- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

- λίγη βανίλια

- λίγο κακάο

- 2 αυγά

- σταγόνες σοκολάτας

- αλεύρι άσπρο όσο πάρει

Εκτέλεση:

  • Παίρνετε ένα μπολ ψηλό, ρίχνετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο και χτυπάτε για λίγο με το σύρμα (η ζάχαρη δε λιώνει τελείως).
  • Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε ξανά να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια, ρίχνετε το μπέικιν, το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
  • Τέλος, προσθέτετε λίγο- λίγο το γάλα μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός (όχι πολύ σφιχτός).
  • Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι αντικολλητικό ή μία φόρμα μικρή και κρατάτε ένα μπολάκι από το μείγμα, ρίχνετε μέσα δύο κουταλιές της σούπας κακάο και το ανακατεύετε.
  • Περιχύνετε στο ταψί το μείγμα με το κακάο και ανακατεύετε απαλά να κάνει σχέδιο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40'-45'. 
     

Δείτε ένα βίντεο για κέικ λεμόνο χωρίς μίξερ του olivemagazine.gr: 

 

 

Πηγή: aromagis.gr

TAGS