Υλικά
-
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
-
50 γρ. φρυγανιά ολικής τριμμένη στο μούλτι
-
2 κ.σ. χαρουπάλευρο (ή κακάο σε σκόνη)
-
2 κ.σ. γλυκαντικό με εριθρυτόλη
-
1/4 κ.γ. κανέλλα
-
100 γρ. γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (ή άλλο γάλα με χαμηλά λιπαρά)
-
1 κ.σ. κονιάκ
-
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
30 γρ. ώριμο αβοκάντο
-
170 γρ. σοκολάτα υγείας με γλυκαντικό
Οδηγίες
-
Σε ένα μπολ ρίχνω τα καρύδια, τη φρυγανιά, το χαρουπάλευρο, το γλυκαντικό και την κανέλλα. Ανακατεύω ελαφρά.
-
Ρίχνω στο μούλτι το γάλα σόγιας, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και το αβοκάντο και χτυπάω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Ρίχνω τα υγρά υλικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύω πολύ καλά.
-
Απλώνω διάφανη μεμβράνη (ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) και βάζω πάνω το μείγμα. Φτιάχνω ένα ρολό διαμέτρου περίπου 5 εκ. (πιέζω να γίνει πολύ σφιχτό) και τυλίγω.
-
Το τοποθετώ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
-
Κόβω το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1-2 εκ. με ένα κοφτερό μαχαίρι (αν το μαχαίρι δεν είναι κοφτερό ή δεν έχει παγώσει καλά το μείγμα μπορεί να "τρίβουν" λίγο τα κομμάτια στο κόψιμο - μπορώ απλά να "διορθώσω" το σχήμα με τα χέρια μου!)
-
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βυθίζω μία-μία τις καριόκες στη λιωμένη σοκολάτα (με ένα πηρούνι ή με μία τσιμπίδα) και τις τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί.
-
Αφήνω να κρυώσουν και είναι έτοιμες.
-
Αποθηκεύω στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές μπολ.
Καριόκες σε ολόκληρη τη συνταγή: 14
Σε 1 καριόκα: 127 θερμίδες
Δείτε την αναλυτική συνταγή στο βίντεο: