0
SHARES

Υλικά

Για τη ζύμη

2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, συνολικού βάρους 180 – 200 γρ.

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

Για την επιφάνεια

1 φλιτζ. τσαγιού αποφλοιωμένα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μούλτι

1 κουτ. γλυκού κοφτό ξερός βασιλικός (ή ξερός δυόσμος), τριμμένος

2 κουτ. σούπας έτοιμο πέστο βασιλικού, καλής ποιότητας

1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι (ή φρέσκια στην εποχή της), κομμένη σε ροδέλες

2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη

150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη

100 γρ. τριμμένο κασέρι

μερικά φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη (ή λίγη ρίγανη ξερή)

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Βράζω τις πατάτες για 35 – 40 λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά, τις αφήνω να κρυώσουν λιγάκι και τις ξεφλουδίζω. Τις λιώνω όσο είναι ζεστές με ένα πιρούνι (ή με το πρες πουρέ ή στο μύλο λαχανικών) και βάζω τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα), φτιάχνοντας μια ενιαία ζύμη.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελάχιστα ένα πολύ ρηχό, στρογγυλό ταψί με διάμετρο 36 εκ. (θα βρείτε τέτοια ταψιά, ειδικά για πίτσες, στα καταστήματα με είδη κουζίνας). Μεταφέρω εκεί  τη ζύμη και την πιέζω με τις παλάμες και τα δάχτυλά μου ώστε να απλώσει και να καλύψει καλά και ομοιόμορφα τον πυθμένα του ταψιού (όχι τα τοιχώματα).
  • Ανακατεύω τα λιωμένα ντοματάκια με αλάτι, πιπέρι και τον ξερό βασιλικό (ή δυόσμο) και απλώνω το μείγμα στη ζύμη με ένα κουτάλι. Από πάνω ρίχνω κουταλιές από το πέστο και σκορπίζω σε όλη την επιφάνεια τις ελιές, τις ροδέλες πιπεριάς, την κάππαρη, την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κασέρι και τη ρίγανη (φρέσκια ή ξερή). Πασπαλίζω με άφθονο πιπέρι.
  • Ψήνω την πίτσα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά η ζύμη της βάσης και να λιώσουν τα τυριά.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο από άλλη σεφ: 

 

Πηγή: dinanikolaou.gr

TAGS