0
SHARES

Την Ελένη Σαβιολάκη δεν θα τη βρείτε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο στο ρόλο της pastry chef. Επίσης, μην γκουγκλάρετε το όνομά της για να δείτε τη δουλειά της – δεν έχει ούτε site ούτε δημοσιεύσεις. Η Ελένη είναι μια τέως ιδιωτική υπάλληλος, η οποία έχασε τη δουλειά της (πριν από τρία χρόνια), αλλά όχι και την όρεξή της να εργαστεί. Και βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να συνδυάσει το επάγγελμα με τα μητρικά της καθήκοντα, καθώς η νέα της δουλειά δεν απαιτεί να λείπει για ώρες από το σπίτι.
Με το μικρόβιο της ζαχαροπλαστικής να την τρώει από τα παιδικά της χρόνια, σκέφτηκε «κάθε εμπόδιο για καλό» και ξεκίνησε να μετατρέπει την κουζίνα του σπιτιού της σε επαγγελματικό εργαστήριο.

Αχλάδι ψητό με μπαχαρικά και κρασί, πάνω σε ζεστή σάλτσα σοκολάτας και Crumble με γεύση μελομακάρονο.

Έτσι, ανάμεσα στις φωνές και τα γέλια των δυο μικρών γιων της (7 και 3 χρόνων), γεννήθηκαν τα «Different». Διαφορετικά «όνομα και πράγμα». Εξάλλου αυτό ακριβώς το διαφορετικό ήταν η αιτία που ανακάλυψα τις δημιουργίες της σε αυτήν την ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών που λέγεται Facebook. Είναι η ίδια πηγή απ' όπου η Ελένη αντλεί έμπνευση για τις δημιουργίες της, παράλληλα βέβαια με το Pinterest και το Instagram, τις νέες, ψηφιακές «βίβλους» για κάθε άνθρωπο με αισθητικές ανησυχίες.
Τα γλυκά της Ελένης Σαβιολάκη δεν τα έχω δοκιμάσει – ακόμη. Έχω ωστόσο βάσιμες υποψίες ότι είναι το ίδιο εύγευστα όσο και φωτογραφίσιμα, γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως μια γυναίκα ζαχαροπλάστις, με τέτοιου είδους εμμονή στo food styling, δεν έχει και την ίδια εμμονή με τη γεύση.
Παράλληλα, έμαθα πως απεχθάνεται τη ζαχαρόπαστα (που έχουμε βαρεθεί να τη βλέπουμε) και χρησιμοποιεί ποιοτικές πρώτες ύλες που δεν τις βρίσκεις στα μαζικά γλυκά, όπως φρέσκα ολόκληρα αυγά και αυθεντική βανίλια Μαγαδασκάρης αλλά και υλικά που παραδοσιακά ανήκουν στους μάγειρες, όπως κρασί, ούζο και παξιμάδια.

Της αρέσει ακόμη να πειράζει τις συνταγές που έμαθε από τη μαμά της και να τις σερβίρει με τρόπο που να μη θυμίζουν τίποτα από τα παραδοσιακά γλυκά. Συχνά πυκνά, μάλιστα, βουτάει τις δημιουργίες της μέσα σε μυρωδάτες σάλτσες, δροσερές το καλοκαίρι, ζεστές τώρα το χειμώνα.

Και με τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες τι γίνεται; Κι εδώ παίζει έντονα το «πριν» και το «μετά». Δηλαδή, τα μελομακάρονα μεταμορφώνονται σε βάση για τσιζκέικ, σε μωσαϊκό ή τυλίγονται σε φύλλο με καρύδια και περιλούζονται με σάλτσα μαυροδάφνης. Οι κουραμπιέδες, πάλι, θρυμματίζονται και εξελίσσονται σε τιραμισού, ενώ ο μπακλαβάς τυλίγεται σε ρολό για να κάτσει πάνω σε μια μους σοκολάτας.

Όσο για τους πελάτες της, δεν είναι οι μητέρες που οργανώνουν παιδικά πάρτι ούτε οι οικοδέσποινες που φτιάχνουν έναν τεράστιο μπουφέ για μαζική κατανάλωση. Είναι, εκτός από εταιρείες που οργανώνουν special events σε πολυχώρους, άνθρωποι που θέλουν να προσεγγίσουν γλυκά και με στυλ κάποιες ιδιαίτερες στιγμές της ζωής τους. Για παράδειγμα: μια παρέα φίλων που αποχαιρετούν ένα μέλος της παρέας που βρήκε δουλειά στο εξωτερικό. Ή ένας άντρας που θέλει να γιορτάσει την επέτειο γάμου ή τα γενέθλια της γυναίκας του με έναν τρόπο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μια γυναίκα που ετοιμάζει γιορταστικό δείπνο για την επιτυχία του παιδιού της στις εισαγωγικές εξετάσεις... Διαφορετικοί άνθρωποι που απαιτούν διαφορετικά γλυκά, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Τελικά τα γλυκά «Different» θα λέγαμε ότι αγγλιστί είναι custom made και γαλλιστί sur mesure. Στα ελληνικά, είναι απλώς Διαφορετικά.

Για να παραγγείλετε το δικό σας διαφορετικό γλυκό
Facebook 
Τηλ.: 6936590361

Pavlova, σάλτσα από κόκκινα φρούτα με βανίλια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS