Το ασιατικό street food στέκι, Μomo, της Γλυφάδας απέκτησε αδερφάκι στο κέντρο της Αθήνας. Οι πολυταξιδεμένοι θαυμαστές της Ασιατικής κουζίνας έχουν κάθε λόγο να χαίρονται αφού τις συνταγές έχει επιμεληθεί ο chef Δημήτρης Liem, ο οποίος έχει θητεύσει στις απαιτητικές κουζίνες βραβευμένων ασιατικών εστιατορίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον ρωτήσαμε δυο-τρία πράγματα ενόσω αυτός ακόνιζε τα μαχαίρια του φιλεταρίσματος.
-Ποια είναι η φιλοσοφία του Momo;
Η φιλοσοφία μας στo MOMO στηρίζεται σε δύο βασικές αξίες: ποιότητα και αυθεντικότητα. Με άλλα λόγια έχουμε επιλέξει με μεγάλη προσοχή τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες για όλα μας τα πιάτα, ενώ οι συνταγές μας παρασκευάζονται με βάση παραδοσιακές συνταγές από την Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία. Στόχος μας είναι να μυήσουμε τους πελάτες μας στο αυθεντικό ασιατικό street food και να τους ταξιδέψουμε γευστικά στους δρόμους της Ιαπωνίας και της ΝΑ Ασίας. Επίσης στο ΜΟΜΟ καταρρίπτουμε το μύθο ότι το πραγματικά ποιοτικό ασιατικό φαγητό βρίσκεται μόνο στις μεγάλες κουζίνες πολυτελών ή ακριβών εστιατορίων.
-Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ασιατικής κουζίνας έναντι των άλλων;
Κάτω από την ομπρέλα του όρου ασιατικό φαγητό περιλαμβάνονται οι εθνικές κουζίνες μιας σειράς χωρών με διαφορετικές παραδόσεις ως προς το φαγητό. Αυτό που έχουν κοινό οι ασιατικές χώρες είναι ότι συνδέουν το φαγητό με τη γενικότερη ευεξία του ανθρώπου και μαγειρεύουν με τρόπο που να προάγει την υγεία και την εσωτερική γαλήνη του ατόμου. Στο ΜΟΜΟ οι συνταγές μας προέρχονται κυρίως από την Ιαπωνία και τη ΝΑ Ασία. Για εμάς τα βασικότερα πλεονεκτήματα των πιάτων που προσφέρουμε στο ΜΟΜΟ είναι η γεύση, η ποιότητα, η προσθήκη ξεχωριστών υλικών και η ισορροπία των καρυκευμάτων σε κάθε μας πιάτο. Τα αρώματα, οι ξεχωριστές γεύσεις, τα ζωηρά χρώματα μετατρέπουν το κάθε πιάτο μας σε μοναδική γευστική εμπειρία.
-Ποιο πιάτο σας είναι το best seller και γιατί;
Το μοσχάρι yakiniku έρχεται πρώτο σε πωλήσεις και είναι πραγματικά ένα αγαπημένο πιάτο που αποτελείται από μαριναρισμένο μοσχάρι που σερβίρεται με ρύζι και σως yakiniku. Επίσης πέρα από τα πιάτα noodles που είναι πολύ δημοφιλή, ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών μας έρχονται το ιαπωνικό κάρυ και το ζουμερό κοτόπουλο karaage.
-Μα, τέλος πάντων, τι είναι αυτή η ramen soup και γιατί μιλάνε όλοι για αυτήν;
H ramen είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική σούπα που έχει σαν βάση το ζωμό κρέατος η οποία σερβίρεται με νουντλς και διάφορες γαρνιτούρες όπως αυγά, λαχανικά, πίκλες και κρέας. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της σούπας ανάλογα με την περιοχή της Ιαπωνίας. Η ramen στο ΜΟΜΟ είναι προσαρμοσμένη στις ελληνικές γεύσεις αλλά παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό ιαπωνικό τρόπο. Η σούπα ramen είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ιαπωνία και είναι αξιοσημείωτo ότι πρόσφατα δόθηκε το πρώτο αστέρι Michelin σε ένα ramen street food μαγαζί στο Τόκυο.
-Έχετε κάποιο αστείο περιστατικό να θυμηθείτε με κάποιον πελάτη;
Θα έλεγα ότι κάποιοι πελάτες ζητούν να είναι εξαιρετικά καυτερό το φαγητό τους με πολύ πρόσθετο τσίλι χωρίς στα αλήθεια να το «αντέχουν» και έτσι στη συνέχεια ζητούν πολύ νερό για να δροσιστούν.
-Ποιο πιάτο σας είναι ιδανικό για τις χαμηλές θερμοκρασίες που έρχονται;
Φυσικά οι σούπες ramen και miso είναι ιδανικές για τις κρύες μέρες! Δεν είναι υπερβολή όμως να πούμε πως όλα μας τα πιάτα προσφέρουν μια «ζεστασιά» δεδομένου ότι μαγειρεύονται με τον παραδοσιακό «μαμαδίστικο» τρόπο που θα βρει κάποιος σε ένα κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι στην Ιαπωνία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ΜΟΜΟ προσφέρει Ασιατικό comfort food για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα!
-
Καταστήματα ΜOMO:
ΜΟΜΟ Γλυφάδα – Αρτέμιδος 1, Πλατεία Εσπερίδων – Delivery 210 89 42 114
MOMO Aθήνα – Κολοκοτρώνη 59 & Λιμπονά – Delivery 210 32 32 222