Ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ για να συνοδεύεις τα γαλακτοκομικά σου. Η γκρανόλα είναι μία από τις πιο υγιεινές και δυναμωτικές τροφές και μπορείτε να την κάνετε πανεύκολα με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 80 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 100 γρ. μέλι
- 100 γρ. σπορέλαιο
- 400 γραμμάρια βρώμη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 50 γρ. cranberries αποξηραμένα
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι (ζεσταίνουμε, όχι βράζουμε), ρίχνουμε τη βρώμη και τα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα. Η ζάχαρη δεν λιώνει εντελώς αλλά σχεδόν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί (23x35) και πιέζουμε καλά ( για να το στρώσουμε) με τον πάτο ενός ποτηριού.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια σπάμε με τα χέρια, αλλά αφήνουμε και μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά ( σοκολάτα, cranberries, σταφίδες) και αποθηκεύουμε σε βάζο.
- Σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι