Πριν περίπου ένα χρόνο, η φρενίτιδα του αβοκάντο έφτασε - και κατέκτησε- το αγαπημένο μας ρόφημα: τον καφέ. Ο avolatte, δηλαδή ο latte με αβοκάντο έγινε η food τάση που χαζεύαμε στο ίντερνετ, όχι τόσο λόγω της φημολογούμενης αμφιλεγόμενης γεύσης της, αλλά λόγω των εικόνων που παρήγαγε: το trend υπαγόρευε να πιεις πράγματι τον καφέ μέσα από ένα καθαρισμένο αβοκάντο.
Ένα χρόνο αργότερα, ο καφές γίνεται και πάλι η βάση πειραματισμού, αυτή την φορά με ένα -όχι- και-τόσο-κουλ- guest συστατικό: το μπρόκολο. H ιδέα ανήκει στη Hort Innovation μια μη κερδοσκοπική οργάνωση παραγωγών στην Αυστραλία και βασίζεται στη λογική της περαιτέρω αξιοποίησης των φρούτων και των λαχανικών.
Όπως εξηγεί η επί κεφαλής της έρευνας, Dr Mary Ann Augustin, η πώληση λαχανικών σε σκόνη είναι μια ακόμη εναλλακτική που θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο τους παραγωγούς, όσο και τους καταναλωτές να ενσωματώσουν τις θρεπτικές ουσίες με ακόμη έναν τρόπο.
Σύμφωνα με την ίδια, δύο κουταλιές της σούπας μπρόκολο σε σκόνη, αντιστοιχούν σε μια μερίδα του θρεπτικού λαχανικού.
Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς, τα αποτελέσματα διατροφικών ερευνών συγκρούονται, με ορισμένα να προκρίνουν την πρόσθετη κατανάλωση λαχανικών σε σκόνη και άλλα να χαρακτηρίζουν τη χρήση της άσκοπη, εξαιτίας της μειωμένης περιεκτικότητας της σκόνης σε θρεπτικά στοιχεία, ένα καφέ στην Αυστραλία αποφάσισε να κάνει τη θεωρία πράξη.
Ο broccolatte που σερβίρει το Commonfolk Cafe, έχει απαλό πράσινο χρώμα και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες έχει ιδιαίτερα έντονη γεύση μπρόκολου.
Παρ΄όλο που σίγουρα δεν συγκρίνεται με την απευθείας κατανάλωση του λαχανικού, δεν είναι απίθανο ο συγκεκριμένος συνδυασμός να βάλει το μπρόκολο στη ζωή των ανθρώπων που δε θα το δοκίμαζαν υπό άλλες συνθήκες. Και έτσι, ανεξαρτήτως τάσεων, έχει μια καλή αποστολή στον κόσμο.
Δες το βίντεο: