ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Fish Point: Το εστιατόριο/ ιχθυοπωλείο/ deli της Αρχιμήδους στο Παγκράτι έχει εκδημοκρατίσει το ψάρι

«3 σε 1» αλλά η τιμή στο 50% κάτω. Μπορείς να διαλέξεις το ψάρι σου, να το ψήσεις και να το φας επιτόπου. Η αστική ζωή στα καλύτερα της.

Fish Point: Το εστιατόριο/ ιχθυοπωλείο/ deli της Αρχιμήδους στο Παγκράτι έχει εκδημοκρατίσει το ψάρι

Το ψάρι είναι φρούτο. Το φρέσκο ψάρι ξεχωρίζει από το ζωηρό μάτι. Έχω κόψει το κρέας, τρώω μόνο ψάρι. Που θα φάμε φρέσκο και φτηνό ψάρι; Ποιος σου ψήνει το ψάρι στα χείλια; Μερικές από τις παραπάνω φράσεις ακούγονται σαν αντίλαλος στις καθημερινές κουβέντες πάνω από την πόλη, των συνδαιτυμόνων και των ομοτράπεζων της, των ενημερωμένων και των ανήσυχων γύρω από τη συμπαθέστατη ομοταξία των σπονδυλωτών της υδρόβιας ζωής. Η αλήθεια είναι ότι το ψάρι ως τροφή είναι άξια. Και μέσα σε αυτή την αξιοσύνη της είναι πανάλαφρη (εξαρτάται βέβαια κι από τον τρόπο μαγειρέματος) και σούπερ εύγευστη.

Fish Point: Το εστιατόριο/ ιχθυοπωλείο/ deli της Αρχιμήδους στο Παγκράτι έχει εκδημοκρατίσει το ψάρι
Το Fish Point λειτουργεί πρωί και βράδυ. Το ψάρι δεν έχει συγκεκριμένη ώρα που τρώγεται.
Το Fish Point, στον αριθμό 8 της Αρχιμήδους, στο πολυσυλλεκτικό Παγκράτι είναι ένα σύνθετο πρότζεκτ εστιατόριου, σουσάδικου, ψαράδικου και παντοπωλείου.

Το Fish Point, στον αριθμό 8 της Αρχιμήδους, στο πολυσυλλεκτικό Παγκράτι είναι ένα σύνθετο πρότζεκτ εστιατόριου, σουσάδικου, ψαράδικου και παντοπωλείου. Δηλαδή, δεξιά του κεντρικού τοίχου, που χωρίζει το μαγαζί στα δυο, ψωνίζεις τα ψάρια σου και αριστερά του κεντρικού τοίχου τα τρως. Και πίνεις και το καταπληκτικό, ελληνικό και αφρώδες, ξηρό Debina του οίκου Ζίτσα, στην υγειά σου. Και στην υγειά της καλοκαιρινής τρυφηλότητας.

«Γεννήθηκα στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, σπούδασα βιολόγος και έκανα μεταπτυχιακά στην Γαλλία στα οικονομικά. Για 15 χρόνια ήμουν υπεύθυνος εξαγωγών σε μεγάλες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, με εξαγωγές σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία, Ρωσία» συστήνεται ο Ιουλιανός Ηλιάδης, ο άνθρωπος που συνέλαβε με τη σκέψη τους την «3 σε 1» προσέγγιση του ψαριού.

Η ζωή στη δραστήρια κουζίνα είναι «ανοιχτή» στον πελάτη.
Και λίγο σούσι για την όρεξη.
Αριστερά του τοίχου ψαράδικο, δεξιά εστιατόριο.

«Πριν από δέκα χρόνια έκανα τη δική μου εταιρεία εξαγωγών και μαζί με ένα φίλο αγοράσαμε μια μικρή μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στον Πάτροκλο, το νησί που βρίσκεται κοντά στο Σούνιο, όπου εκτρέφουμε τσιπούρα, λαβράκι, φαγκρί, μυλοκόπι» συνεχίζει. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι όποιος έχει φάει μυλοκόπι σε κρούστα ψαριού δεν το ξεχνάει.

«Η φιλοσοφία του Fish Point είναι η εξειδίκευση σε ότι αφορά το ψάρι, τόσο στο ιχθυοπωλείο, όσο στο εστιατόριο και κυρίως στο παντοπωλείο, όπου σιγά σιγά θέλουμε να το εμπλουτίσουμε με ένα πλήθος προϊόντων ψαριού, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο: καπνιστά, μαριναρισμένα, αυγό ψαριών, χαβιάρι, αυγοτάραχο κλπ. Επίσης θέλουμε να εκλαϊκεύσουμε το ψάρι φέρνοντάς το κοντά στο μέσο καταναλωτή, τόσο όσο αφορά την ποιότητα και την ποικιλία, όσο και τις τιμές» κάνει σαφείς τις προθέσεις του ο Ιουλιανός.

Το ψαράδικο το βράδυ ησυχάζει.
Ψητό καλαμάρι και Debina. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

Τον ρωτάω ποιο είναι το πιο δημοφιλές πιάτο τους, ενώ απολαμβάνω μια ροδέλα από πεντανόστιμο ψητό καλαμάρι. Η ζουμερή εγγύτητα με τη θάλασσα κατακλύζει τους γευστικούς μου κάλυκες. «Θέλω επειγόντως διακοπές» σκέφτομαι και αρχίζω να μετράω αντίστροφα, σαν φαντάρος πριν τα «λελέ του». «Το πιο δημοφιλές πιάτο μας μέχρι στιγμής είναι το φαγκρί με φινόκιο» μου απαντάει ο Ιουλιανός. «Τα ψάρια τα προμηθευόμαστε από τη μονάδα μας στο Σούνιο, από καΐκια στην Αίγινα, στην Κάλυμνο και από όλη την Ελλάδα» εξηγεί.

Αγαπάει ο Έλληνας το ψάρι; Θα αγκαλιάσει την τρίπτυχη ιδέα του Fish Point ο απαιτητικός ουρανίσκος του; «Ο Έλληνας προτιμά να τρώει το ψάρι του έτοιμο και γι' αυτό το προσφέρουμε σε πολύ καλή τιμή στο μαγαζί μας. Για παράδειγμα μια μερίδα τσιπούρα κοστίζει περίπου 4,5 ευρώ, δηλαδή το μισό της τιμής από ένα κοινό εστιατόριο. Την ίδια τιμολογιακή πολιτική ακολουθούμε και για τα ψάρια που παίρνει ο πελάτης στο σπίτι. Δεύτερο παράδειγμα: αυτή την εποχή μπορεί να πάρει για το σπίτι 1 κιλό ψημένα μπαρμπούνια με 20 ευρώ περίπου, στη μισή τιμή από ένα κλασικό εστιατόριο». Καλές τιμές πράγματι. Έχει και το φρέσκο τις ευκαιρίες του.

Fish Point Facebook

Το Fish Point όπως φαίνεται από το Chelsea, το οποίο βρίσκεται απένατι.
Από τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο.

Τα ζυμαρικά αγαπάνε το ψάρι.
Και τα λευκά κρασιά αγαπάνε το ψάρι. Όλοι, τελικά, αγαπάνε το ψάρι.

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.