ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα ζαχαροπλαστείο στο Χολαργό που ροκάρει με κάθε τρόπο

Η Ρένα Οροκλού όταν έκρινε πως έπρεπε, άλλαξε σελίδα στην ζωή της, έφυγε από την διοργάνωση συναυλιών και ακολούθησε μια μεγάλη της αγάπη. Την ζαχαροπλαστική.

Ένα ζαχαροπλαστείο στο Χολαργό που ροκάρει με κάθε τρόπο

Ένα ζαχαροπλαστείο στο Χολαργό που ροκάρει με κάθε τρόπο

Κρυμμένη σε ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στον Χολαργό, η Ρένα Οροκλού δημιουργεί γλυκά που ξεχωρίζουν με το κέφι που σου δίνει η σιγουριά ότι έχεις ακολουθήσει αυτό που πάντα ήθελες στην ζωή σου. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι δημιουργίες της έχουν γίνει γνωστές σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Τελικά, τα όνειρα μπορεί να είναι φτιαγμένα από ζάχαρη και μέλι και οι μεγάλες αποφάσεις της ζωής μας να μην απατούν τίποτα περισσότερο από ένα καλό ξεσκόνισμα στις πιο βαθιές μας επιθυμίες.

-Πως αποφάσισες να αλλάξεις καριέρα;

Είχα, πάντα, στο μυαλό μου ότι θέλω να αφήσω τις συναυλίες μέχρι τα 40 μου. Η οικονομική κρίση με διευκόλυνε να το πάρω απόφαση. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και οι συναυλίες που γίνονταν όλο και πιο σπάνια, μου έστελναν το μήνυμα ότι καλό είναι να κρατήσω από αυτή την δουλειά τις καλές μου αναμνήσεις και να τολμήσω κάτι άλλο που αγαπούσα το ίδιο, την ζαχαροπλαστική. Έτσι, ξεκίνησα με ένα πολύ μικρό budget και έφτιαξα το εργαστήριο μου.

-Ρένα πως προέκυψε η ζαχαροπλαστική στην ζωή σου;

Δε νομίζω ότι προέκυψε ακριβώς. Απλά ήταν κάτι που πάντα αγαπούσα. Αυτά δεν προκύπτουν. Τα κουβαλάς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Ήρθε απλά η ώρα που το ήθελα πολύ και αποφάσισα να το ζήσω.

-Πόσο καιρό ασχολείσαι επαγγελματικά με τα γλυκά;

Ξεκίνησα επαγγελματικά πριν 4 χρόνια και το 2013 έφτιαξα το εργαστήριο μου στον Χολαργό.

-Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να αλλάξει πορεία και να αρχίσει κάτι καινούριο;

Αν κάτι κρίνεται αναγκαίο, για διάφορους λόγους, δε νομίζω ότι είναι δύσκολο. Βάζεις το κεφάλι κάτω, αρχίζεις σκληρή δουλειά, κρατάς την αξιοπρέπειά σου και αλλάζεις σελίδα.

-Που νομίζεις ότι οφείλεται η επιτυχία σου;

Η όποια επιτυχία μου, μιας και θεωρώ ότι η λέξη επιτυχία είναι κατά κάποιο τρόπο ασαφής και υποκειμενική, ίσως οφείλεται στην απλότητα και την αμεσότητα του τρόπου που μαγειρεύουμε τα γλυκά μας. Αυτό νομίζω ότι μας διαφοροποιεί.

-Δοκιμάζεις νέες συνταγές ή πειραματίζεσαι πάνω σε συνταγές που έχουν φτάσει με τον χρόνο στα χέρια σου;

Φυσικά και τα δύο. Κάποια πράγματα δεν τα αλλάζουμε με τίποτα και κάποια άλλα συνεχώς ανανεώνονται για να προσφέρουμε καινούριες γεύσεις στους πελάτες μας.

-Πως επιλέγεις τις πρώτες ύλες σου;

Αυστηρά και με βασικό κριτήριο την ποιότητα και την φρεσκάδα. Ακολουθώ τη μυρωδιά, την υφή και στη συνέχεια κάνω τους συνδυασμούς που σκέφτομαι και φαντάζομαι.

-Έχεις κάποιο ιδιαίτερο υλικό που έχεις ανακαλύψει ότι αναδεικνύει τα γλυκά;

Το καλό φρέσκο βούτυρο, οι μυρωδιές των εσπεριδοειδών και τα μπαχαρικά!

-Υπάρχει κάποιος γαστρονομικός, ζαχαροπλαστικός προορισμός που θα ήθελες να επισκεφτείς για να εμπνευστείς;

Εδώ και χρόνια θέλω να κάνω ένα ταξίδι στο Βέλγιο και να παρακολουθήσω ίσως κάποια σεμινάρια αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα λόγω έλλειψης χρόνου. Στο μέλλον ελπίζω να το καταφέρω.

-Πόση σημασία έχει η όμορφη εμφάνιση ενός γλυκού;

Νόμιζα ότι έχει μεγάλη αλλά τελικά ο κόσμος στον οποίο απευθύνομαι δίνει περισσότερο βάση στην γευστική κατάληξη. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι τα γλυκά μας είναι κακομούτσουνα. Απλώς, ακολουθούμε μια ….σπιτική αισθητική που είναι πιο οικεία στον πελάτη.

-Πιστεύεις ότι ένα γλυκό μπορεί να γλυκάνει την σχέση δυο ανθρώπων;

Όντας ρεαλίστρια, θα πω όχι. Δεν το πιστεύω. Μπορεί να είναι μια παραπάνω χαρά σε μια καλή σχέση στη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά δε σώζει ζωές. Μακάρι να μπορούσε…

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου γλυκό και για ποιον λόγο;

Να πω την αλήθεια, δεν έχω ένα συγκεκριμένο γλυκό που προτιμώ. Είμαι μεγάλη γλυκατζού και μου αρέσουν όλα τα νόστιμα γλυκά αλλά έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε εκείνα που δεν είναι υπερβολικά και δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη. Θα μπορούσα να πω ότι το αγαπημένο μου γλυκό είναι ένα καλό γλυκό!

-Τι πρέπει να προσέχει μια φιλόδοξη ζαχαροπλάστης;

Δε μου αρέσει καθόλου η έννοια της «φιλοδοξίας». Τουλάχιστον εμένα προσωπικά δε με τρέφει αυτό! Επομένως είμαι το λάθος άτομο να δώσει συμβουλές τέτοιου είδους!

-Πες μας ποιο γλυκό θα διάλεγες για να ολοκληρώσεις ένα κυριακάτικο γεύμα, ποιο για να συνοδέψεις το απογευματινό σου καφέ και ποιο για να απολαύσεις ένα κονιάκ το βράδυ.

Μετά από ένα Κυριακάτικο γεύμα και κατά τη διάρκεια του απογεύματος θα μπορούσα να φάω τα πάντα, με ιδιαίτερη προτίμηση στην τάρτα λεμόνι . Είναι γνωστές οι Κυριακές για «καταστροφές». Με τον καφέ μου θα έτρωγα ένα μελομακάρονο και με το κονιάκ μου θα προτιμούσα ένα σοκολατάκι με μπαχαρικά.

-Τι γεύσεις προτιμούν οι άντρες και τι οι γυναίκες;

Στατιστικά οι άντρες είναι πιο φανατικοί με την σοκολάτα και οι γυναίκες λίγο πιο τολμηρές με τις πιο ανάλαφρες και κρεμώδεις γεύσεις. Βέβαια από την εμπειρία μου, τα τελευταία 3 χρόνια στο εργαστήριο, όλα αυτά έχουν επαναπροσδιοριστεί!

-Η μουσική συνοδεύει τις δημιουργίες σου. Όταν κλείνεσαι στο εργαστήριο για να δημιουργήσεις κάτι καινούριο, επιλέγεις συγκεκριμένα κομμάτια, είδος ή καλλιτέχνη;

Ακούμε ραδιόφωνο και κατά καιρούς , επειδή μπουχτίζουμε με τα ίδια και τα ίδια, καμιά ιντερνετική λίστα με jazz και λίγο κλασσική μουσική.

-Έχεις όνειρα για ένα ακόμα μεγαλύτερο ζαχαροπλαστείο ή σου αρέσει αυτή η μικρή, κρυφή γωνιά στον Χολαργό;

Δεν ονειρεύομαι ακόμα τίποτα περισσότερο από αυτή τη μικρή, μυστική γωνιά. Ίσως να ήθελα να μεγαλώσει λίγο προς το πλάι. Μόνο αυτό. Με τρομάζει η μεγάλη έκθεση και νομίζω ότι θα μου κλέψει και το τελευταίο ίχνος ελευθερίας που μου δίνει αυτή η κατά κάποιον τρόπο, περιθωριοποίηση!

-Έχεις αλλάξει, ήδη, μια φορά πορεία στην ζωή σου. Αν σου προέκυπτε και δεύτερη ανάλογη διάθεση, που νομίζεις ότι θα κατευθυνόσουν;

Θα ήθελα να συνεχίσω με κάτι που να μη με κουράζει άλλο πια. Ίσως να γινόμουν γάτα και να μεγάλωνα σε ένα σπίτι με τζάκι, καναπέδες και ανθρώπους που να είναι καλοί και να μαγειρεύουν ωραία και μυρωδάτα φαγητά… Αν είχα αυτή τη δυνατότητα να αποποιηθώ την ανθρώπινη υπόσταση, για λίγα χρόνια, θα το επέλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη!

-Τα γλυκά παχαίνουν τελικά ή ό,τι ομορφαίνει την ζωή μας δεν έχει λόγο να υπολογίζεται σε θερμίδες;

Ναι τα γλυκά παχαίνουν. Ναι η ζωή μας δεν έχει κανένα λόγο να υπολογίζεται σε θερμίδες! Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.