ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα πολύτιμο, ιδιοφυές ποτό για εκλεκτούς ουρανίσκους

Κάθε μπουκάλι LOUIS XIII αποτελεί επίτευγμα ζωής δυο και πλέον γενιών, Cellar Masters.

Ένα πολύτιμο, ιδιοφυές ποτό για εκλεκτούς ουρανίσκους

Το LOUIS XIII ιδρύθηκε το 1874 από τον Paul Emile Rémy Martin. Aπο τότε, μέχρι σήμερα αποτελεί καθαρό αποτέλεσμα της ιδιοφυίας των δημιουργών του, των Cellar Masters.

Κάθε μπουκάλι είναι ένα επίτευγμα ζωής των γενιών των Cellar Masters. Από τη δημιουργία του, κάθε γενιά Cellar Master, επιλέγει από τα κελάρια τα παλαιότερα και πολυτιμότερα eaux-de-vie για το LOUIS XIII. Έτσι, κάθε μπουκάλι αποτελεί επίτευγμα ζωής δυο και πλέον γενιών, Cellar Masters.

Σήμερα, o πέμπτος κατά σειρά Cellar Master, Baptiste Loiseau, διαλέγει τα καλύτερο eaux-de-vie, ως κληρονομιά στους διαδόχους του, του επόμενου αιώνα. Το LOUIS XIII είναι ένα εξαιρετικό blend με πάνω από 1.200 eaux-de-vie προερχόμενα, 100% από την περιοχή Grande Champagne. Την πιο σημαντική, για την ποιότητα των αποσταγμάτων που προσφέρει, περιοχή του Cognac.

Ένα πολύτιμο, ιδιοφυές ποτό για εκλεκτούς ουρανίσκους

Η μητέρα φύση είναι στην καρδιά όσων εκτυλίσσονται στο Cognac: χωρίς την πλήρη ισορροπία και την τέχνη της δημιουργίας, οι καλύτεροι Cellar Masters ή οι αμπελώνες από μόνοι τους, δεν θα ήταν ικανοί να δώσουν το εξαιρετικό blend που συνθέτει κάθε LOUIS XIII φιάλη.

Το τελετουργικό της γεύσης

Παρατηρώντας τις κινήσεις του κάθε Cellar Master, καθώς αντλεί πολύτιμα δείγματα από τα πολύ παλιά βαρέλια tierçon, μπορεί να δηλώσει κανείς πως το τελετουργικό της γευστικής δοκιμής είναι μια μοναδική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας, ο χρόνος σταματά.

Το LOUIS XIII το απολαμβάνει κανείς σε κρυστάλλινα ποτήρια, ενώ σερβίρεται με μια ειδικά σχεδιασμένη πιπέτα, το παραδοσιακό εργαλείο, που χρησιμοποιείται από τις γενιές των Cellar Masters για να δοκιμάσουν και να σερβίρουν το μοναδικό blend του LOUIS XII από τα tierçons .

Το LOUIS XIII χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά αρώματα, μύρου, μέλιού, αποξηραμένων τριαντάφυλλων, δαμάσκηνου, αγιόκληματος, πούρου, δέρματος, σύκων και passion fruit.

Το μπουκάλι

Κάθε φιάλη LOUIS XIII είναι μοναδική. ‘Ένα απαράμιλλο έργο τέχνης από κρύσταλλο που απαιτεί τον τέλειο συγχρονισμό έντεκα διαφορετικών τεχνητών, που διαμορφώνουν το σχήμα της φιάλης και τοποθετούν με το χέρι τα εγχάρακτα διακοσμητικά από χρυσό 20 καρατίων, ενώ ακόμη το γυαλί έχει την κατάλληλη θερμοκρασία.

Read Next

06 Δεκ 2022

Eat chic: Οι καλύτερες ιδέες για food and drink pairings

Είτε πρόκειται για cocktails είτε για σκέτη vodka, το πάντρεμα των γεύσεων με το ποτό είναι στο χέρι σας να γίνει μαγικό!

30 Νοε 2022

To The Lost Explorer mezcal είναι έρωτας με την πρώτη γουλιά

O Global Brand Ambassador του The Lost Explorer mezcal, Peter Sanchez μας συστήνει τρεις διαφορετικές ετικέτες mezcal που ενισχύουν την αγάπη μας για την αγαύη.

Περισσότερα από

Life

15 Νοε 2022

Ο Manny Hinojosa σύστησε την tequila Cazadores στην Ελλάδα

Μάθε για την ιστορία της τεκίλας Cazadores και όχι μόνο.

18 Ιουλ 2022

Το βασικό συστατικό για καλοκαιρινές στιγμές απόλαυσης

Το Schweppes γνωρίζει πώς να δίνει χαρακτήρα στο καλοκαίρι μας.

29 Ιουν 2022

Tελικά, πόσα γνωρίζουμε για το mezcal;

Το πολυβραβευμένο premium mezcal The Lost Explorer κατέφθασε στη χώρα μας και μας συστήνει στα μυστικά του και στη φιλοσοφία "Slow down & Sip curiously".

28 Μαϊ 2022

Λιγότερο ποτό, περισσότερη σωστή κρίση

Το βράδυ που έμαθα την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης

17 Οκτ 2021

«Προτιμώ να πηγαίνω για ποτό σε gay bars»

Η δήλωση του Ντάνιελ Κρεγκ που θα συζητηθεί.

16 Οκτ 2021

«Θα πρέπει να κόψετε το ποτό»

Οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ την προειδοποιούν.

14 Σεπ 2021

Όταν ο Ζαν Πολ Μπελμοντό απολάμβανε το ποτό του με τη Νικόλ Καλφάν στο Γκάλαξι του Hilton

O πιο γοητευτικός άσχημος όμορφος του γαλλικού σινεμά είχε έρθει στην Αθήνα για τα γυρίσματα της ταινίας «Οι Διαρρήκτες» και είχε μείνει για ξενοδοχείο Χίλτον.

12 Μαϊ 2021

Ένας νέος μυστικός κήπος στο κέντρο της Αθήνας: Καταπράσινος παράδεισος γαστρονομίας

Το Atrium of Alexander’s Lounge, στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, είναι ιδανικό για καφέ, ποτό ή ένα γεύμα με την επιμέλεια του Αστέριου Κουστούδη.

02 Ιουλ 2020

Στο ρομαντικά «αφελές» Naif θα αράξεις με την παρέα σου σε πολύχρωμες καρέκλες

Από το πρωί για καφέ και έπειτα για ελαφρύ φαγητό και ποτό, αυτή είναι η νέα, πολυσυζητημένη άφιξη στην πόλη.