ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο θα πας στην οδό Κασσάνδρου της Θεσσαλονίκης

Ο κροκόδειλος φτάνει κατεψυγμένος στην κουζίνα του Μαγειρείου, Το Φισκάρδο, και προσφέρεται σαγανάκι ή τηγανητός στην τιμή των 20 ευρώ.

Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο θα πας στην οδό Κασσάνδρου της Θεσσαλονίκης

Γράφει η Κύα Τζήμου

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον του διαδικτύου ο Σήφης, ο κροκόδειλος που εθεάθη σε τεχνητή λίμνη στο Ρέθυμνο και έβαλε ιδέες στο κεφάλι του 35χρονου Σπύρου νυν ιδιοκτήτη (από το 2012) ενός μαγέρικου στην Κασσάνδρου που λειτουργεί από το 1996 (παλιότερα στεγαζόταν στην Ολυμπιάδος).

Γιατί να μην τον προσφέρω ως εξωτικό μεζέ σκέφτηκε, πριν 6 μήνες, και έψαξε για προμηθευτή. Τελικά το σπάνιο έδεσμα εντόπισε σε προμηθευτή της πόλης μας παρόλο που προσπάθησε και στην Αθήνα χωρίς επιτυχία. Ο ίδιος προμηθευτής προ κρίσης, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, εισήγαγε πολλά εξωτικού τύπου κρεατικά και θαλασσινά, όπως κροταλία, στρουθοκάμηλο και καρχαρία, αλλά πλέον οι εισαγωγές έχουν περιοριστεί πολύ. Το κρέας έρχεται από την Ολλανδία. Ο κροκόδειλος φτάνει κατεψυγμένος στην κουζίνα του Μαγειρείου, Το Φισκάρδο, και προσφέρεται σαγανάκι ή τηγανητός στην τιμή των 20 ευρώ, “κάνοντας πάταγο”, όπως μας είπε ο Σπύρος.

Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο θα πας στην οδό Κασσάνδρου της Θεσσαλονίκης
Γιατί να μην τον προσφέρω ως εξωτικό μεζέ σκέφτηκε, πριν 6 μήνες, και έψαξε για προμηθευτή.
Ο ίδιος προμηθευτής προ κρίσης, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, εισήγαγε πολλά εξωτικού τύπου κρεατικά και θαλασσινά, όπως κροταλία, στρουθοκάμηλο και καρχαρία, αλλά πλέον οι εισαγωγές έχουν περιοριστεί πολύ.

Το όνομα του Μαγέρικου οφείλεται στην καταγωγή του Σπύρου απ΄το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, όπως και οι συστάσεις που δεσπόζουν στη βιτρίνα του εστιατορίου και πλάσάρουν τον κροκόδειλο ως τοπικό παραδοσιακό προϊόν της Κεφαλονιάς. Προσωπικό αστείο του γεννημένου και μεγαλωμένου στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτη. Όσο για το κρέας του κροκόδειλου; Αν δοκιμάσει κάποιος κροκόδειλο ψητό, δύσκολα θα σας προκαλέσει αποστροφή αφού το κρέας του είναι και νόστιμο και υγιεινό, όπως διατείνονται οι σεφ ανά τον κόσμο και σε γεύση θυμίζει κάτι ανάμεσα σε φιλέτο κοτόπουλου και μπακαλιάρου. Για να μη σας πω ότι έχει λιγότερες θερμίδες και από το κοτόπουλο.

Για να μη σας πω ότι έχει λιγότερες θερμίδες και από το κοτόπουλο.

Αν πάλι είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και μόνο, ένα πλήθος μαγειρευτών φαγητών -αλά μαμά- σας περιμένουν σε πολύ καλές τιμές και σε πλουσιοπάροχες μερίδες. Και ένα γλυκάκι πάντα κέρασμα.

*Κασσάνδρου 109, τηλ. 2310217002. Ώρες λειτουργίας: 11:00-19:00, Κυριακή κλειστά εκτός εορτών.

Αν πάλι είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και μόνο, ένα πλήθος μαγειρευτών φαγητών -αλά μαμά- σας περιμένουν.

Περισσότερα εδώ

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.