Le Chocolat – Ματσούκας
Άρωμα παλιάς Αθήνας
Ματσούκας, όνομα γλυκό σαν αμαρτία, αφού από το 1959 είχε ταυτιστεί με ολόφρεσκους ξηρούς καρπούς, εξωτικά αποξηραμένα φρούτα και πραλίνες πολυτελείας. Οι νεότεροι, πάλι, το ταυτίζουν με τα πολυτελή βεραμάν κουτιά γαλλικής φινέτσας και τις αξεπέραστες σοκολατένιες μπουκίτσες. Με βύσσινο, με ολόκληρο φουντούκι, με διπλή πραλίνα, με δημητριακά, δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Όσο για τα χριστουγεννιάτικα σχέδια, πραγματικά δεν ξέρεις αν πρέπει να τα φας ή να στολίσεις με αυτά το δέντρο.
Le Chocolat, Καραγεώργη Σερβίας, Σύνταγμα.
Facebook
The Dark Side of Chocolate
Γαλλική φινέτσα - Ροκ συνδυασμοί
Σε αυτήν τη λιλιπούτεια chocolaterie της Σόλωνος, εδώ και λίγα χρόνια, ο Αριστοτέλης Παναγιώταρος μας έχει δείξει όλες τις πλευρές της σοκολάτας, που κάθε άλλο παρά dark είναι – με εξαίρεση το χρώμα της Valrhona. Έχοντας θητεύσει δίπλα στους μεγαλύτερους δασκάλους του είδους, σε Φλωρεντία και Παρίσι, ο ροκάς Γουίλι Γουόνκα ροκάρει με σοκολατάκια που έχουν από ελληνικά βότανα και εξωτικά μπαχάρια μέχρι ανθό αλατιού και φύλλα χρυσού.
The Dark Side of Chocolate, Σόλωνος 49, Κολωνάκι.
Facebook
Αφοί Ασημακόπουλοι
Η ελληνική εκδοχή
Από το 1915 μέχρι σήμερα... Έναν αιώνα τώρα, το ζαχαροπλαστείο-θρύλος των Εξαρχείων μάς τραβάει σαν μαγνήτης όχι μόνο για τα περιβόητα γαλακτομικά του, αλλά και για τις σκουρόχρωμες αμαρτίες του. Μένοντας πιστό στην οικογενειακή παράδοση, χρησιμοποιεί μόνο αγνή ελληνική σοκολάτα, ενώ δίνει την ευκαιρία και σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους να ενδώσουν, αφού φτιάχνει και σοκολατάκια από φυτικό υποκατάστατο ζάχαρης (τη μαλτιτόλη).
Αφοί Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια.
Facebook