Θα εκπλαγείτε μόλις δείτε πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα γεύματα στις πτήσεις τα τελευταία 50 χρόνια. Όπως φαίνεται οι ταξιδιώτες κάποτε απολάμβαναν υπηρεσίες εν πτήσει που θα μπορούσαν άνετα να συγκριθούν με εκείνες βραβευμένων εστιατορίων! Πρόσφατα η νορβηγική αεροπορική εταιρία Scandinavian Airlines (SAS) έδωσε στη δημοσιότητα καταπληκτικές φωτογραφίες από τα 1950s μέχρι τα 1980s που δείχνουν τους επιβάτες της να δειπνούν με καβούρια, αστακό, χοιρομέρι και χαβιάρι.
Οι κανόνες ασφαλείας ήταν πολύ πιο χαλαροί τότε. Πλέον δεν έχουν καν μαχαίρια για το φαγητό.
Στους επιβάτες της πρώτης θέσης προσφέρονταν συνήθως φρέσκα ψάρια και καπνιστό κρέας. Τα ποτά σερβίρονταν σε γυάλινα ποτήρια και όχι πλαστικά.
Στη δεκαετία του 1960, το τσάι προσφερόταν σε εξαιρετικό σετ τσαγιού και συνοδευόταν από ένα κομμάτι φρέσκο κέικ.
Σερβίρονταν και ολόφρεσκα φρούτα
Tι θα λέγατε για λίγο φρέσκο αστακό και ένα κρύο αναψυκτικό;
Δεν έτρωγαν μόνο οι γαλαζοαίματοι σα βασιλιάδες...
Φυσικά, τα γεύματα στην οικονομική θέση, φαίνονται πάντα λιγότερο εντυπωσιακά.
Δείτε τον και από κοντά
Σε γενικές γραμμές η οικονομική θέση έμοιαζε αρκετά με σήμερα
Σε μεγαλύτερα αεροπλάνα το σερβίρισμα ήταν πιο εντυπωσιακό
Tι θα λέγατε για φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο φαγητό σας;
Mήπως θα μπορούσα να έχω ένα μικρό κομμάτι ροκφόρ;
Προφανώς είχαν βρει κάποιο τρόπο να μην κουνιούνται τα τρόλεϊ από τις αναταράξεις της πτήσης
Εκείνη την εποχή μπορούσες να ξεκινήσεις το γεύμα σου με χαβιάρι και σαμπάνια
Αλλά και η πρώτη θέση τη δεκαετία του '80 είχε εξαιρετικές επιλογές
Δυστυχώς αυτές οι μέρες περάσαν ανεπιστρεπτί...