Έτσι και μάθεις να λες το όνομά του, αυτό θα τριγυρίζει στο κεφάλι σου για ώρες ή και μέρες. Το Cho-Cho-San (τσο-τσο-σαν) είναι μια σχετικά νέα άφιξη στη Δροσιά και πίσω του κρύβεται μια δραστήρια και πολυτάλαντη γυναίκα με μεγάλη εμπειρία στην εστίαση. Το Cho-Cho-San είναι ιαπωνικό και αγγλιστί θα το βρεις ως Madam Butterfly. Εμπνευστής, δημιουργός και ιδιοκτήτρια, η Αθανασία Τσουκνίδα, την οποία γνωρίσαμε όταν αποφασίσαμε να "περάσουμε από κόσκινο" τις γεύσεις για τις οποίες ακούγαμε εδώ και καιρό.
Στο κέντρο της Δροσιάς, στην οδό Στρ. Πετρίτη & Πευκών, βρίσκεται ένας ζεστός χώρος με fusion διακόσμηση και τον τέλειο φωτισμό για να συγκεντρωθείς στα βασικά, δηλαδή στα πιάτα σου. Αν και ζηλέψαμε την αυλή, ο Αρνιακός είχε προειδοποιήσει για τις χαμηλές θερμοκρασίες του Νοεμβρίου και το εσωτερικό του Cho-Cho-San ήταν μονόδρομος. Με το μάτι μου να πέφτει στις καρέκλες (σπίτι μου θα ήταν μούρλια), η διακόσμηση του πολυ-ασιατικού ήταν μίνιμαλ, με κυρίαρχο το ξύλο και το λευκό χρώμα. Μια σκάλα οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο το οποίο φιλοξενεί και άλλα τραπέζια. Στην υποδοχή το χαμογελαστό προσωπικό μας κέρδισε αμέσως. Tip: Φροντίστε να κλείσετε τραπέζι πριν πάτε, κάποιες μέρες δεν υπάρχει τραπέζι ούτε για δείγμα.
Και πάμε στα βασικά, Ο κατάλογος πλούσιος με πιάτα που δοκίμασε στα ταξίδια της η Αθανασία και πειραματισμούς του σεφ, από την Άπω Ανατολή μέχρι την Κίνα. Σούσι και κοκτέιλς, είναι must. Καθόλου δεν αντισταθήκαμε στον ολόφρεσκο τόνο και τον χειρουργικά κομμένο σολομό. Ούτε στην καυτερή atsui σούπα, που νιώσαμε να καίει το είναι μας.
Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το νέο spicy καμάρι του Cho-Cho-San. Σούσι με πουρέ σολομού και από πάνω ξεροψημένο κανταΐφι. Η προσπάθεια να επιδείξουμε λίγη αυτοσυγκράτηση έπεσε στο κενό και τα τσόπστικ πήραν φωτιά δουλεύντας υπερωρίες. Και όσο εμείς δίναμε ντροπιαστικές μάχες αδειάζοντας τα -εκπληκτικά- σερβίτσια, η Αθανασία Τσουκνίδα μάς εκμυστηρευόταν τις γαστριμαργικές περιπλανήσεις της στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
Και επειδή στο Cho-Cho-San, το φαγητό είναι εμπειρία, λίγο πριν αποχωρήσουμε ο σεφ μας έφερε να δοκιμάσουμε ένα πιάτο πάνω στο οποίο πειραματίζεται. Τρυφερό χοιρινό με με κρούστα, κάρυ και ασιατικό αρωματικό ρύζι. Ποίημα. Κάπως έτσι τελείωσε η βραδιά και η περιπλάνησή μας στην ασιατική κουζίνα. Ζητούμε ένα Cho-Cho-San και στο κέντρο της Αθήνας.
Cho-Cho-San Στρ. Πετρίτη & Πευκών, Δροσιά