Cheesecake με Ξινό Τυρί Ίου και Μαρμελάδα από Κόκκινα Φρούτα
Υλικά
για την βάση
80 gr. digestive μπισκότα
50 gr. βούτυρο
για την γέμιση
200 ξινό τυρί Ίου
80 gr. γιαούρτι στραγγιστό
220 gr. μασκαρπόνε
110 gr. άχνη ζάχαρη
1¼ κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
2 αυγά
1 λοβό βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού, προαιρετικά
Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σπιτική μαρμελάδα από Κόκκινα Φρούτα ή Μαυροκέρασο
Εκτέλεση Συνταγής Βήμα-Βήμα
Για την βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C Κελσίου και ξεκινάμε την προεταοιμασία για το cheesecake.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο.
Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο.
Απλώνουμε το μείγμα, ομοιόμορφα σε στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 18 cm.
Για την γέμιση
Χτυπάμε τα υλικά για την γέμιση του cheesecake στο μίξερ για 3 λεπτά, εκτός από τον χυμό του λεμονιού και τα σποράκια της βανίλιας, τα οποία θα τα προσθέσουμε στο τέλος.
Μεταφέρουμε την κρέμα επάνω στην βάση και ψήνουμε το cheesecake στους 170° C Κελσίου, για 20 λεπτά και κατόπιν στους 120° C Κελσίου για άλλα 25 λεπτά.
Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την μαρμελάδα σε χαμηλή θερμοκρασία, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε το cheesecake.
Σημειώσεις για την Συνταγή
– Αν δεν έχετε στα υλικά σας ή δεν μπορείτε να βρείτε Ξινό τυρί Ίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το cheesecake νωπή μυζήθρα, ξινομυζήθρα ή ανθότυρο, ενναλακτικά τυρί κρέμα 400 gr., 100 gr. κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, επίσης θα πρέπει να μειώσετε την ζάχαρη άχνη.
– Αν χρησιμοπoιήσετε έτοιμη μαρμελάδα και είναι πολύ «σφιχτή» αραιώστε την με ελάχιστο νερό.
– Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα μπορείτε να πασπαλίσετε απλά με άχνη ζάχαρη ή να καραμελώσετε φρούτα εποχής.
*Περισσότερες συνταγές από το Funky Cook εδώ