To κέικ αυτό δεν είναι μόνο πάρα πολύ νόστιμο αλλά και πάρα πολύ εύκολο. Ανακατεύετε όλα τα υλικά, τα ρίχνετε σε μια φόρμα και το ψήνετε. Για το γλάσο, λιώνετε σταγόνες σοκολάτας και τις ανακατεύετε με sour cream. Μπορεί να σας φαίνεται ότι το απότελεσμα θα θυμίζει ένα οποιοδήποτε κέικ αλλά η γεύση του θα σας διαψεύσει.
Yλικά
- 2 φλ. ζάχαρη
- 115 γρ. άγλυκη σοκολάτα
- 1 μπάρα ανάλατο βούτυρο, συν λίγο ακόμα για να λαδώσετε τη φόρμα
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν λίγο ακόμα για να αλευρώσετε τη φόρμα
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. γάλα
- 1 κ.γ. μηλόξιδο
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 ½ φλ. sour cream, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε λαδόκολα στην τελευταία σχάρα ώστε να μαζέψετε οτιδήποτε στάξει από το κέικ που θα ψήνετε στη μεσαία σχάρα. Ανακατέψτε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, την άγλυκη σοκολάτα, το βούτυρο και 1 φλυτζάνι νερό. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Βγάλτε το από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει λίγο.
- Εντωμεταξύ, κοσκινήστε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το γάλα και το ξίδι. Λαδώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα 22-23 εκατοστών. (Συμβουλή: Να είστε προσεκτικοί και να αλευρώσετε και να βουτυρώσετε πολύ καλά τη φόρμα σας. Είναι υγρό κέικ και χρειάζεται να προετοιμάσετε καλά τη φόρμα ώστε να μην κολλήσει).
- Όταν η σοκολάτα έχει κρυώσει λίγο, χτυπήστε το με σύρμα προσθέτοντας το γάλα και τα αυγά. Σε δόσεις ρίξτε τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε με το σύρμα 1-2 φορές ακόμα ώστε να ανακατευτεί. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να το τρυπήσετε με μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά βγάλτε το από τη φόρμα κι αφήστε το να κρυώσει. (Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο οπότε αν υπάρχει κάποιος να σας βοηθήσει θα ήταν καλό). Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
- Λιώστε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατέψτε με τη sour cream σε δόσεις μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Όταν το κέικ κρυώσει μπορείτε να το γλασάρετε όπως είναι ή να το κόψετε στη μέση ώστε να έχετε δύο στρώματα. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα σας περισσέψει γλάσο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έξτρα σχέδια.