Υπάρχουν άπειρες συνταγές για να μαγειρέψεις κουνουπίδι και όλες σχεδόν ξεκινούν με τη φράση:"Κόψτε το κουνουπίδι σε μπουκιές". Έχετε δοκιμάσει ποτέ να μαγειρέψετε ολόκληρο το κουνουπίδι;
Αν όχι, βάλτε την ποδιά σας, ξεκινήστε και δε θα το μετανιώσετε!
Υλικά:
- 1 κουνουπίδι
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 1/2 φλ. γιαούρτι
- 1 λάιμ ή λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 2 κ.σ. τσίλι
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και ραντίστε το ταψί σας με λίγο λάδι.
- Πλύντε το κουνουπίδι, κόψτε τη βάση ώστε να αφαιρέσετε όποια πράσινα φύλλα υπάρχουν αλλά και το κοτσάνι.
- Aνακατέψτε το γιαούρτι, το λάιμ (ή το λεμόνι), το τσίλι, το κύμινο, το σκόρδο, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Βάλτε το κουνουπίδι μέσα στο μπολ και απλώστε ομοιόμορφα τη μαρινάδα στην επιφάνειά του.
- Τοποθετήστε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήστε για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Η μαρινάδα θα δημιουργήσει μια λαχταριστή κρούστα στην επιφάνεια.
- Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και μυρωδικά.