Παρόλο που τα αβοκάντο έχουν εμπνεύσει άπειρες αναρτήσεις στο Instagram, ένα pop-up μουσείο στις ΗΠΑ, ακόμα και προτάσεις γάμου (όπου το δαχτυλίδι κρύβεται μέσα στο φρούτο), η αλήθεια είναι πως ό,τι και να γράψουμε για αυτά είναι λίγο. Πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά, φυλλικό οξύ και κάλιο, ευεργετούν όχι μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία. Αν μάλιστα συνδυαστούν με αυγό και σολομό, δύο ακόμα πλούσιες πηγές Ω3 λιπαρών και άλλων ωφέλιμων στοιχείων, έχουμε την απόλυτη συνταγή της ευτυχίας, που θα μας φτιάξει τη διάθεση και με τη γεύση και με τη δράση της στον οργανισμό μας. Όπως συμβαίνει στην παρακάτω εύκολη και γρήγορη γευστική πρόταση, έναν από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσουμε το αβοκάντο.
Γεμιστά αβοκάντο με καπνιστό σολομό και αυγό
Υλικά
3 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο
6 μικρά αυγά, ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
3 φέτες καπνιστό σολομό, σε κομμάτια
1 κ.γ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
μία πρέζα πιπέρι καγιέν
ψημένο ψωμί ολικής άλεσης ως συνοδευτικό
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τον πυρήνα τους. Από κάθε μισό αβοκάντο, κόβουμε ελαφρώς το εξωτερικό, κυρτό μέρος τους, σχηματίζοντας μια μικρή βάση για να στέκονται σε ταψί.
2. Αφαιρούμε λίγη από τη σάρκα των αβοκάντο (μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για γκουακαμόλε) και γεμίζουμε τα έξι κομμάτια αβοκάντο με λίγο σολομό και από έναν κρόκο αυγού.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια καλά, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα, και περιχύνουμε με αυτά τα γεμιστά αβοκάντο. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε με φέτες ψωμιού.
Φωτό: Stoica Ionela / Unsplash
Πηγή συνταγής: www.olivemagazine.com
Δες τι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν τρως ένα αβοκάντο τη μέρα, για έναν μήνα.