ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πήγαμε για απογευματινό τσάι στο Winter Garden της Μεγάλης Βρετανίας με σκονς & ελληνικές μαρμελάδες

Μια συνεργασία του θρυλικού ξενοδοχείου με Έλληνες παραγωγούς οδήγησε στη δημιουργία μιας σειράς προϊόντων, ιδανικά για να συνοδεύσουν το απογευματινό τσάι.

Πήγαμε για απογευματινό τσάι στο Winter Garden της Μεγάλης Βρετανίας με σκονς & ελληνικές μαρμελάδες

«Το απογευματινό τσάι (afternoon tea) σερβίρεται συνήθως μεταξύ 3 με 5 μ.μ. και θεωρείται ως ένα από τα βασικά γεύματα της ημέρας μαζί με το βραδινό. Οι Άγγλοι, όπου κι αν βρίσκονται, φροντίζουν να κάνουν το διάλειμμα τους για να πάρουν το απογευματινό τους τσάι» γράφουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί του Λονδίνου και προτείνουν το απογευματινό τσάι μεγάλων ξενοδοχείων, όπως του Ritz ή εμπορικών κέντρων, όπως του Fortnum & Mason ως ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. «Οι βασικές επιλογές είναι το κλασικό αγγλικό τσάι γνωστό ως English Breakfast, τα κινέζικα Lapsang Souchong ή Earl Gray ή τσάι γιασεμιού, τα ινδικά Assam ή Darjeeling, τσάι Κεϋλάνης. Ωστόσο, οι επιλογές δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω. Συνοδευτικά του τσαγιού είναι τα μικρά στρογγυλά ψωμάκια που λέγονται scones (σκονς), πάνω στα οποία απλώνονται μαρμελάδα φράουλα ή ένα είδος κρέμας (clotted cream), τα μικρά σάντουιτς σε διάφορες γεύσεις με χαρακτηριστικά εκείνα με τις λεπτές φέτες αγγουριού και διάφορα γλυκά όπως κέικ, μικρές τάρτες, μπισκότα κ.ά». Όλα αυτά τα υπέροχα συμβαίνουν στην Αγγλία, στη Μέκκα του απογευματινού τσαγιού, όπου ήδη από τον 18ο αιώνα καταναλώνονται τα μεγαλύτερα ποσοστά τσαγιού στον κόσμο. Σήμερα, ενδεικτικά, ένας μέσος Άγγλος καταναλώνει 3,5 κιλά τσάι το χρόνο ή 6-7 κούπες, καθημερινά.

Πήγαμε για απογευματινό τσάι στο Winter Garden της Μεγάλης Βρετανίας με σκονς & ελληνικές μαρμελάδες
Από τις 12:00 έως τις 20:00 μ.μ, μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων τσαγιών και βοτάνων με τη συνοδεία από νόστιμα σάντουιτς και υπέροχα γλυκά παρελαύνουν φορώντας το dresscode του απογευματινού τσαγιού.
Φρεσκοψημένα σκονς με σταφίδα, σερβιρισμένα με μαρμελάδα και clotted κρέμα.

Στην Ελλάδα η ιεροτελεστία του απογευματινού τσαγιού δεν μετράει τόσους πολλούς θιασώτες, αλλά όσοι το αγαπούν, τηρούν το etiquette λεπτομερώς. Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία φροντίζει γι' αυτό.

Μέσα σ' έναν παράδεισο χαλάρωσης -έναν κοσμοπολίτικο χώρο με ανοιχτό αίθριο και ένα μικρό σιντριβάνι στο κέντρο- στο Winter Garden του ξενοδοχείου σερβίρεται καθημερινά το πιο απολαυστικό απογευματινό τσάι της Αθήνας. Από τις 12:00 έως τις 20:00 μ.μ, μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων τσαγιών και βοτάνων με τη συνοδεία από νόστιμα σάντουιτς και υπέροχα γλυκά παρελαύνουν φορώντας το dresscode του απογευματινού τσαγιού. Μια τερψιλαρύγγιος απόλαυση που τείνει να γίνει αγαπημένη συνήθεια -κάτι σαν δώρο στον εαυτό μας και ένα υπέροχο γεύμα έξω από τα καθιερωμένα.

Οι βασικές επιλογές είναι το κλασικό αγγλικό τσάι γνωστό ως English Breakfast, τα κινέζικα Lapsang Souchong ή Earl Gray ή τσάι γιασεμιού, τα ινδικά Assam ή Darjeeling, τσάι Κεϋλάνης.

Το μενού του απογευματινού τσαγιού στη Μεγάλη Βρετανία

Σάντουϊτς

Καβουρόψιχα και αγγούρι / καπνιστός σολομός και τυρί κρέμα / αυγά και μαγιονέζα / ροσμπίφ

Φρεσκοψημένα σκονς με σταφίδα

Σερβιρισμένα με μαρμελάδα και clotted κρέμα

Γλυκά και κέικ από το ζαχαροπλαστείο της Μεγάλης Βρεταννίας

Ποικιλία επιλεγμένων τσαγιών και βοτάνων

(Καφές κατόπιν παραγγελίας)

Βότανα

Χαμομήλι, τσάι του βουνού, λουίζα, μέντα, Vanilla Roοibos

Τσάγια

Classic English Tea, Golden Assam, Darjeeling Springtime, China Mao Feng, White Yin Long, Superior Oolong, Decaffeinated Green Tea, Splendid Earl Grey, Earl Grey déthéiné, Jasmine Pearls, Morgentau, Granny’s Garden

Τιμές

-Παραδοσιακό απογευματινό τσάι : 32,00 €

-Με ένα ποτήρι σαμπάνιας: 41,00 €

Έξτρα tip που πολύ θα χαροποιήσει όσους αγαπούν το απογευματινό τσάι στην Μεγάλη Βρετανία:

Το νέο e-store του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία είναι γεγονός. Εκεί θα ανακαλύψουμε την μεγάλη ποικιλία προϊόντων που φέρουν την ετικέτα του ξενοδοχείου. «Θέλοντας να αναδείξουμε τις πρώτες ύλες της χώρας μας, συνεργαστήκαμε με Έλληνες παραγωγούς που εμπιστευόμαστε και μαζί δημιουργήσαμε μέλι, μαρμελάδες και τσάι με μοναδική γεύση και άρωμα. Προϊόντα σπιτικά, υψηλής ποιότητας και μια μικρή πολυτέλεια που θα σας θυμίζει το εμβληματικό ξενοδοχείο όταν απολαμβάνετε αυτές τις ιδιαίτερες γεύσεις στο σπίτι. Ελληνικός καφές, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι περιλαμβάνονται φυσικά στην αποκλειστική σειρά προϊόντων» λένε οι άνθρωποι του ξενοδοχείου. Όλα τα προϊόντα μπορούν να σταλούν σε παραλήπτες σε όλο τον κόσμο και η συσκευασία δώρου… δώρο.

e-shop Mεγάλης Βρετανίας

Grande Bretagne Hotel

«Θέλοντας να αναδείξουμε τις πρώτες ύλες της χώρας μας, συνεργαστήκαμε με Έλληνες παραγωγούς που εμπιστευόμαστε και μαζί δημιουργήσαμε μέλι, μαρμελάδες και τσάι με μοναδική γεύση και άρωμα».
Το νέο e-store του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία είναι γεγονός.

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.