ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Υπάρχει λόγος σοβαρός.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Ένας τριάστερος σταρ σεφ, ο Jerome Serres για μια βραδιά στο «Όμικρον» στις 24 Φεβρουαρίου. Ο διακεκριμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres, που έχει βραβευτεί με αστέρια Michelin, θα είναι ο guest chef στη γαστρονομική βραδιά που οργανώνει το «Όμικρον» με τον executive chef του Μίλτο Αρμένη.

Στις 24 Φεβρουαρίου, οι δύο σεφ, οι οποίοι μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας διατηρούν στενή σχέση, θα συνυπάρξουν στην κουζίνα του «Όμικρον» δημιουργώντας με φαντασία και ταλέντο, ένα εξαιρετικό μενού που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Ο πολυβραβευμένος Jerome Serres, είναι executive chef στα εστιατόρια «Alain llorca» στην Κυανή Ακτή, «L'Auberge du Mérou» στη Μασσαλία, «Mothershucker» και «Mayline» στo Λίβανο. Είναι ένας καλλιτέχνης της κουζίνας, που μύησε το ελληνικό κοινό στην υψηλή γαστρονομία, με την εκλεπτυσμένη μεσογειακή προσέγγιση του στα πιάτα της γαλλικής κουζίνας, μαγειρεύοντας επί πολλά χρόνια στα αθηναϊκά εστιατόρια «Πιλ Πουλ» και «Σπονδή».

Στο μενού της βραδιάς την αρχή κάνουν τα amouse-buche των σεφ, για να ακολουθήσουν τα πιάτα: Κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου και Λαυράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα σε ζωμό κουνελιού, Μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μανιταριών μαύρης τρομπέτας, Τάρτα σφολιάτας με γαλλικό μπρι, τρούφα, ποσέ αχλάδι και σορμπέ vinsanto και ο γλυκός επίλογος κλείνει με Ζωμό παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρένγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο και τα απαραίτητα Mignardise των σεφ.

Το μενού θα έχει pairing από κρασιά κτήματος Κώστα Λαζαρίδη.

Nέα πιάτα στο χειμερινό μενού του το «Όμικρον»

Ο βραβευμένος Μιλτιάδης Αρμένης που ξεχώρισε για την ιδιαιτέρως εμπνευσμένη κουζίνα του και το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς σκούφους δημιούργησε νέα πιάτα για το μενού του «Όμικρον».

Ο Ελληνοϊσπανός σεφ που έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια σε εστιατόρια με αστέρια Michelin στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελβετία, με σεφ όπως ο Alain Doucasse και ο Jérôme Serres μέσα σε λίγους μήνες που ανέλαβε την κουζίνα του «Όμικρον» κατάφερε να ξεχωρίσει δημιουργώντας πιάτα με κερκυραϊκές και ισπανικές επιρροές.

Στo νέο μενού του «Όμικρον», που είναι μέλος του Ομίλου Καστελόριζο, πρόσφατα εντάχθηκαν νέα πιάτα με άξονα την εποχικότητα των υλικών και έμφαση στις ισπανικές επιρροές που διατρέχουν την μαγειρική ταυτότητα του σεφ.

Στα ορεκτικά θα βρείτε τα Χτένια με μαγιονέζα τσορίθο, το Ταρτάρ λαβράκι με σορμπέ αγγούρι, μια ενδιαφέρουσα Τριλογία από πίτες με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο (Χορτόπιτα, Μυζηθρόπιτα, Κοτόπιτα) και Αρνίσια γλυκάδια με σάλτσα σοφρίτο και πουρέ βουτύρου. Τα κυρίως πιάτα που διευρύνουν την γευστική παλέτα είναι το Μυλοκόπι μπιάνκο με πατάτες παριζιέν, το ισπανικών αναφορών Αρνί με αγκινάρες και λαχανικά με βουτυράτο πουρέ πατάτας, το Σιγομαγειρεμένο κότσι χοιρινό με δενδρολίβανο, ντομάτα και ξύδι με πουρέ σελινόριζας. Στα γλυκά προστέθηκε Σουφλέ άσπρης σοκολάτας και κουρκουμά.

Στο μενού παραμένουν πολλά από τα πιάτα που έγιναν best seller όπως η εκλεπτυσμένη Αθηναϊκή σαλάτα rulade σε καρπάτσιο ψαριού, το πρωτότυπο Σαν παστίτσιο με ταρτάρ μοσχάρι, το ανυπέρβλητο Τσιγαρέλι με χόρτα και καλαμάρι, το γαστρονομικό Κοτοπουλάκι γεμιστό με αμύγδαλα και συκωτάκια και σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια, η αρωματική Σουπιά με το μελάνι της και κους κους με ξύγαλο με ξύσμα λεμονιού και λάδι ανήθου, το πληθωρικό Μοσχαρίσιο κοκορέτσι με τζατζίκι, το χορταστικό και comfort Μοσχαρίσιο μάγουλο στιφάδο με υφές πατάτας, τα αξεπέραστα νόστιμα Ντάμπλινγκ παστιτσάδας κοκόρου και κρέμα γραβιέρας και το Παγωτό μπακλαβάς μιλφέιγ.

Omikron Facebook

*Για περισσότερες πληροφορίες: Χρύσα Κακιώρη (chryssakak@yahoo.gr, 6944-860154), Δημήτρης Σταθόπουλος (stathop@gmail.com, 6942-925783)

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.