0
SHARES

Ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018 βρίσκεται το εστιατόριο Σπονδή, πετυχαίνοντας βαθμολογία 87,75% στη λίστα La Liste. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια έγινε επίσημα χτες, αναδεικνύοντας τη Σπονδή ως το εστιατόριο με την υψηλότερη βαθμολογία στην Ελλάδα.

H La Liste αντλεί τα στοιχεία της από πηγές όπως τους οδηγούς Michelin, Zagat, Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα μέσα και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει ενός αλγορίθμου. Οι κριτικές των πελατών διαδραματίζουν επίσης ρόλο, σταθμίζοντας τα τελικά αποτελέσματα στην κατάταξη στη La Liste.

Οι οργανωτές της La Liste αναφέρουν ότι συγκεντρώνουν στοιχεία από περισσότερους από 550 οδηγούς και αξιόπιστες δημοσιεύσεις που καλύπτουν περισσότερες από 135 χώρες, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό απόλυτη διαφάνεια και αξιοπιστία στα αποτελέσματα. Στόχος των δημιουργών της νέας αυτής πλατφόρμας βαθμολόγησης και ανάδειξης των καλύτερων εστιατορίων παγκοσμίως, είναι η La Liste να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ταξιδιώτες διεθνώς. Για τον λόγο αυτό δημιούργησαν και την εφαρμογή για τα κινητά μέσω της οποίας μπορεί κανείς να εντοπίσει σε κάθε χώρα και περιοχή τα εστιατόρια που έχουν διακριθεί.

Η σπουδαία ιστορία της Σπονδής με λίγα λόγια

Η Σπονδή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1996 και είναι το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα που βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin. Οι επισκέπτες καλούνται σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, ακροβατώντας μεταξύ της παράδοσης, του μοντερνισμού και του κλασσικού. Οι δημιουργίες του σεφ Άγγελου Λάντου και της ομάδας του χαρακτηρίζονται από πιάτα που παρασκευάζονται με ιδιαίτερη φροντίδα και χρησιμοποιώντας εξαιρετικά υλικά. Σε κάθε πιάτο συνδυάζονται αρμονικά, εμπλέκοντας όλες τις αισθήσεις, εικόνες, μυρωδιές, ήχοι, υφές, γεύσεις ενώ η πλούσια οινική λίστα με ετικέτες από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία ολοκληρώνει την γευστική απόλαυση. Η υψηλή φιλοξενία και η διακριτική εξυπηρέτηση αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας.

Δείτε ένα παλιότερο βίντεο του σεφ Άγγελου Λάντου:

Δείτε ένα βίντεο για το εστιατόριο Σπονδή:

 

TAGS