Το αγαπημένο «άγλυκο γλυκό» διώχνει τα περιττά λιπαρά και φλερτάρει με την όρεξή μας.
Συστατικά
- 600 γρ αλεύρι
- 200 ml γάλα
- 50 ml σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 1 ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 300 γρ μαρμελάδα
- 100 γρ μπισκότα ή καρύδια
- 1 κουταλάκι μαχλέπι
- ½ κουταλάκι κακουλέ
- Λίγη μαστίχα
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
- Βάζουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, αλάτι, μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα και ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνουν ζύμη.
- Την ανοίγουμε και βάζουμε λίγο σπορέλαιο.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα 2 φορές.
- Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
- Απλώνουμε την μαρμελάδα φράουλα και προαιρετικά πασπαλίζουμε μπισκότο ή καρύδια.
- Τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε οριζόντια στην μέση.
- Πλέκουμε σε πλεξούδα και το διπλώνουμε στην μέση.
- Πλέκουμε ξανά σε πλεξούδα και το τοποθετούμε σε φόρμα 30×24 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Όταν πάρει χρώμα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15-20 λεπτά.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο:
Πηγή: foodaholics.gr