Είναι από τα πρώτα «πιάτα» που μαθαίνουμε να κάνουμε για τους εαυτούς μας και το οποίο είναι υπεύθυνο για τα έξτρα κιλάκια μας. Βρήκαμε όμως τρόπο να γλυτώσουμε από την «κρίση» βουτύρου, ας μείνει μόνο το παραδεισένιο κολλώδες τυρί.
Ένα καταπληκτικό τέχνασμα ανεβάζει το τοστ στο τηγάνι (προσοχή, όχι στην τοστιέρα) στο επόμενο επίπεδο.
Τι χρειάζεστε:
Ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψωμί για τοστ, τυρί και μερικά κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα. Η μαγιονέζα είναι το συστατικό που θα κάνει τη διαφορά.
Τι κάνετε:
Βάλτε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε το τυρί μέσα στο ψωμί και παραλείψτε το βούτυρο (εμπιστευτείτε μας σε αυτό το σημείο). Αντί για βούτυρο απλώστε, με ένα μαχαίρι, στις δύο φέτες ψωμί μία στρώση μαγιονέζα. Τοποθετήστε το τοστ από την πλευρά της μαγιονέζας και ψήστε το για λίγα λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα η μία πλευρά, γυρίζουμε την άλλη. Ψήνουμε για λίγα λεπτά, επίσης, και το τοστ/υπερθέαμα είναι έτοιμο. Η mayo του δίνει ένα ωραίο, κριτσανιστό χρώμα και υπέροχη γεύση. Το λάδι και το αυγό που έχει προσθέτει μια κρεμώδη γεύση στο ψωμί. Προτιμήστε μαλακό ψωμί, σαν τσουρέκι.
Δες το βίντεο: