ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

3 πανεύκολα γλυκά ψυγείου για το καλοκαίρι από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου

Βρήκαμε τις πιο ωραίες και εύκολες συνταγές για γλυκά ψυγείου από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου.

3 πανεύκολα γλυκά ψυγείου για το καλοκαίρι από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου

Τρία πανεύκολα, δροσιστικά, καλοκαιρινά και διαφορετικά γλυκά ψυγείου, με γιαούρτι και ζελέ, μπισκότα, και κρέμα με σοκολάτα από τους Στέλιο Παρλιάρο, Άκη Πετρετζίκη και Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ποιο θα φτιάξεις σήμερα; Η επιλογή δική σου -είναι όμως όλα τέλεια.

Στέλιος Παρλιάρος, Γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας

Υλικά

Ζελέ φράουλας

500 γρ. φράουλες πολύ ώριμες, πολτοποιημένες

200 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4 (πλυμένες και καθαρισμένες)

50 γρ. ζάχαρη

15 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)

Κρέμα γιαουρτιού

1000 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

120 γρ. μέλι

15 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)

Εκτέλεση

Ζελέ φράουλας
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε και την υπόλοιπη πούλπα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσέχοντας όμως να μην στερεοποιηθεί. Προσθέτουμε τότε τις κομμένες φράουλες, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε μία ψηλή φόρμα των 2 λίτρων. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να σταθεροποιηθεί το ζελέ.

Κρέμα γιαουρτιού
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας μουλιάζοντάς τα μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με 30 γρ. ζεστό νερό, ώστε να λιώσουν. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από το ζελέ φράουλας. Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει η κρέμα. Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. (Τη συνταγή την πήραμε από το steliosparliaros.gr)

Άκης Πετρετζίκης, Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

3 πανεύκολα γλυκά ψυγείου για το καλοκαίρι από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου

Υλικά

1 κουτάκι γάλα εβαπορέ

390 ml νερό

5 κ.σ. κορν φλάουρ

5 κ.σ. ζάχαρη

50 γρ. ινδοκάρυδο

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

100 γρ. βούτυρο

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

1 κονσέρβα φυτική κρέμα γάλακτος (250 γρ.)

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το εβαπορέ και το νερό. Με το που αρχίσει η βράση, ρίχνουμε το κορν φλαόυρ, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν πήξει η κρέμα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο (20Χ30 εκ.). Φροντίζουμε να απλωθεί καλά. Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με την φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι η σαντιγύ μας, θα είναι έτοιμη. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να δέσει. (Τη συνταγή την πήραμε από το akispetretzikis.gr).

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Γλυκό ψυγείου σοκολάτα - κρέμα

Υλικά

150 γρ. Κουβερτούρα

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη

500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε

2 φλ. άχνη ζάχαρη

1-1/2 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα

κόκκινα βατόμουρα

100 γρ. Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες

Εκτέλεση

Για τη σοκολατένια βάση θα χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο πυρέξ. Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα. Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για την επικάλυψη σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (Τη συνταγή πήραμε από το argiro.gr).

Αν θες κι άλλες ιδέες για γλυκά αλλά με λίγες θερμίδες, δες ΕΔΩ.

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.