14
SHARES

Υπάρχουν χιλιάδες είδη πίτσας, και είναι πάντα ένα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο -που είναι και ο λόγος που μας αρέσει τόσο πολύ! Μερικές φορές λιμπιζόμαστε ένα κομμάτι πίτσα, αλλά δεν έχουμε χρόνο για να κάτσουμε να φτιάξουμε μια. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες εξαιρετικά γρήγορες συνταγές για εσάς. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτές τις λαχταριστές πίτσες σήμερα κιόλας!

 

Ιταλική πίτσα

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 2 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι 

Για το γαρνίρισμα:

  • 250γρ. κύβους ντομάτας
  • 150γρ. μοτσαρέλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ. ρίγανη, προαιρετικά 
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινήστε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη μαγιά ανοίγοντας μια λακούβα στο αλεύρι. Τώρα προσθέστε αργά το νερό, ρίχνοντας το προσεκτικά στο κέντρο και ανακατεύοντας το αλέυρι από τις άκρες προς το κέντρο. Ζυμώστε τη ζύμη με τα χέρια για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. 
  2. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρο για 20 λεπτά. Μπορείτε να τη βάλετε και σε ένα μπολ και να βάλετε το μπολ σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό. 
  3. Όσο η ζύμη φουσκώνει, κόψτε το σκόρδο και τσιγαρίστε το στο λάδι. Προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε, βάλτε τη ρίγανη και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
  4. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο. Ισιώστε προσεκτικά το κάθε κομμάτι σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε το σε κυκλικό σχήμα πάχους 0,5 εκ. 
  5. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω και στις δύο πίτσες και καλύψτε με μοτσαρέλα και ψιλοκομμένο βασιλικό.
  6. Ψήστε τις πίτσες για 10 λεπτά στους 220 ºC μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Πίτσα 1' στο τηγάνι

Υλικά:

  • 9 κ.σ. αλεύρι 
  • 4 κ.σ. sour cream
  • 2 αυγά
  • Μια πρέζα μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. ξύδι
  • Τυρί
  • Όποιο υλικό σου αρέσει για γαρνίρισμα

Τα καλύτερα υλικά για πίτσα είναι μικρολιχουδιές από το ψυγείο σας: κοτόπουλο, λαχανικά, λουκάνικο, κτλ. 

Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε τη sour cream, το αλεύρι και τα αυγά σε ένα μπολ. Μουλιάστε τη σόδα στο ξύδι και προσθέστε το στο μείγμα. Ανακατέψτε τα όλα μαζί πολύ καλά. 
  2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο τηγάνι. 
  3. Κόψτε το κρέας ή τα λαχανικά που σκοπεύετε να βάλετε πάνω στην πίτσα. Απλώστε τα πάνω στο μείγμα και ρίξτε από πάνω το τριμμένο τυρί έτσι ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα. Σκεπάστε το τηγάνι και ψήστε για 15 λεπτά. 

 

Πίτσα με ζύμη μαγιάς

Υλικά:

  • 300ml γάλα, ζεστό
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. sour cream
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Τυρί
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Όποιο υλικό σου αρέσει

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τη μαγιά σε ένα μπολ και προσθέστε το αλάτι και το ζεστό γάλα. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον μέχρι η μαγιά να αφρίσει και να διαλυθεί. Μετά προσθέστε λίγο αλεύρι για να κάνετε το μείγμα.
  2. Προσθέστε το λάδι και τη sour cream, ανακατέψτε πολύ καλά και προσθέστε αλεύρι μέχρι να έχετε μια παχιά ζύμη. 
  3. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά ακόμα, μετά κόψτε ένα κομάτι από τη ζύμη και ανοίξτε το σε στρογγυλό σχήμα. Βάλτε το σε ένα λαδωμένο ταψί και βάλτε σάλτσα ντομάτας από πάνω. Μετά βάλτε τα υλικά που επιθυμείτε και τέλος το τυρί. 
  4. Ψήστε για 20-30 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμη. 

 

TAGS