ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

14 τροφές που κακώς βάζουμε στο ψυγείο

Εντάξει όλες οι άλλες, αλλά και την σοκολάτα; Για να δούμε τι βάζουμε στο ψυγείο μας από συνήθεια ενώ στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται.

14 τροφές που κακώς βάζουμε στο ψυγείο

Αβοκάντο: Το αβοκάντο ωριμάζει καλύτερο στον πάγκο της κουζίνας. Μην το βάλετε στο ψυγείο, εκτός εάν θέλετε να το κρατήσετε για περισσότερο από μια εβδομάδα.

14 τροφές που κακώς βάζουμε στο ψυγείο

Σοκολάτα: Καμία παγωμένη σοκολάτα δεν άφησε πίσω της τη γλυκιά γεύση της σοκολάτας. Περισσότερο με παγωμένο σφουγγάρι πιάτων μοιάζει. Επίσης, το καλικαίρι δεν τρώμε σοκολάτες, τρώμε παγωτό.

Μπανάνα: Η ψύξη θα επιβραδύνει τη διαδικασία της ωρίμανσης και θα μετατρέψει το κίτρινο δέρμα της σε καφέ. Είναι καλύτερο να παραμείνει κι αυτή στον πάγκο. Και αν χάσει την φρεσκάδα της και γίνει μαλακιά, μπορούμε να την κάνουμε ένα ωραίο smoothie.

Ψωμί: Κρατήστε το κι αυτό στον πάγκο ή ακόμα καλύτερα στην ψωμιέρα, αλλά θυμηθείτε να το φάτε μέσα σε 4-5 ημέρες.

Βούτυρο: Είναι μύθος ότι το ψυγείο χρειάζεται βούτυρο. Αφήστε που σκληραίνει και δεν μπορεί να φαγωθεί με ευκολία. Ιδανικό μέρος για φύλαξη του βουτύρου είναι κάποιο σκιερό και δροσερό μέρος. Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες που είχαν τροφοθήκη.

Καφές: Η υγρασία του ψυγείου θα τον καταστρέψει. Αντ' αυτού, πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές, γυάλινο ή κεραμικό δοχείο.

Φρέσκα Αυγά: Υπάρχει μεγάλη διαμάχη σχετικά με την αποθήκευση των αυγών στο ψυγείο για την αποφυγή δηλητηρίασης από σαλμονέλα. Πολλοί λένε ότι τα αυγά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτό το βακτήριο, λόγω του τρόπου που εκτρέφονται τα κοτόπουλα, αλλά επίσης πολλοί λένε ότι τα φρέσκα αυγά από το κοτέτσι δεν χρειάζονται ψύξη.

Σκόρδο: Η καλύτερη αποθήκευση είναι σε κάποιο καλάθι, στην βεράντα. Από το ψυγείο μόνο μούχλα έχει να κερδίσει το σκόδρο.

Καυτερή σάλτσα: Ακόμα και μετά, αφού την ανοίξετε, δεν θα πάθει τίποτα εάν μείνει εκτός ψυγείου. Με βάση το ξίδι η καυτερή σάλτσα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μπορεί να καθίσει στο ντουλάπι για χρόνια.

Μέλι: Εάν δεν σας αρέσει το κρυσταλιζέ μέλι, τότε γιατί να το κάνετε; Το μέλι μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου, στο ντουλάπι, επ' αόριστον.

Κέτσαπ και μουστάρδα: Έχετε δει ποτέ στα χαμπουργκεράδικα ή στα σουβλατζίδικα να φυλάσσουν το κέτσαπ και την μουστάρδα στο ψυγείο; Εσείς γιατί το κάνετε;

Κρεμμύδια: Μαζί με τα σκόρδα, μπορούν κι αυτά να παραμείνουν σε κάποιο καλάθι στην βεράντα για να παραμείνουν φρέσκα. Να τα κρατάτε μακριά από τις πατάτες και το αλουμινόχαρτο γιατί δεν «αντιδρούν» καλά με τα κρεμμύδια.

Πατάτες: Η ψύξη στην πραγματικότητα αλλάζει τη γεύση της πατάτας, και όχι προς το καλύτερο. Τοποθετήστε τες σε ένα καλάθι σε κάποιο δροσερό και ξηρό μέρος.

Σάλτσα σόγιας: Έχει τόσο αλάτι η σάλτσα σόγιας που μπορεί να αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου.

Ντομάτες: Χάνουν την κρουστή υφή τους στο ψυγείο και γίνονται μαλακές. Ιδανικός είναι ο πάγκος της κουζίνας και για αυτούς. Αν εξακολουθούν να χρειάζονται ωρίμανση, βάλτε τις σε μία χάρτινη σακούλα στο περβάζι του παραθύρου.

Read Next

26 Οκτ 2025

Πώς ο ρόλος του "καλού παιδιού" επηρεάζει τη σεξουαλικότητά σου

Αν στην καθημερινότητά σου είσαι ευγενική, συνεργάσιμη, "βολική", το "καλό παιδί" που όλοι αγαπούν, δες πώς θα μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτό τον ρόλο ώστε να απολαμβάνεις περισσότερο το σεξ.

26 Οκτ 2025

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 30/10

Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Φατίχ Ακίν και ένα υποσχόμενο arthouse από την Αργεντινή προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Περισσότερα από

Life

26 Οκτ 2025

Γιατί έχουμε πλέον τόσες πολλές sold out παραστάσεις στην Αθήνα;

Ανιχνεύουμε τους λόγους πίσω από το φαινόμενο και τι αποκαλύπτουν για την ταυτότητα της θεατρικής Αθήνας και τις ανάγκες του κοινού της.

26 Οκτ 2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

25 Οκτ 2025

Απόδραση από την Αθήνα: 4 μαγικοί προορισμοί για χαλάρωση και ανανέωση

Γιατί το σώμα και το μυαλό χρειάζονται επανεκκίνηση - κι αυτή ξεκινά μόλις δύο ώρες μακριά.

25 Οκτ 2025

Pumpkin spice latte cake: Η τέλεια συνταγή για φθινοπωρινά ροφήματα και χουχούλιασμα

Νιώσε τη ζεστασιά αυτό το φθινόπωρο με ένα λαχταριστό pumpkin spice latte cake, ιδανικό για cozy στιγμές στον καναπέ σου.

25 Οκτ 2025

"Οι ουλές της ζωής": Η ιστορία μιας μητέρας που κέρδισε τον καρκίνο του μαστού

Αυτή είναι η ιστορία μίας survivor, μέσα από τις δικές της λέξεις.

25 Οκτ 2025

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

24 Οκτ 2025

Βραβεία "Αργώ" 2025¨: Το χρυσόμαλλο δέρας του σύγχρονου Ελληνισμού

Τα Βραβεία "Αργώ" αναδεικνύουν για έβδομη χρονιά τους Έλληνες της διασποράς που διαπρέπουν διεθνώς, τιμώντας την αριστεία, την καινοτομία και την προσφορά - μια σύγχρονη "αργοναυτική εκστρατεία" που ενώνει τον παγκόσμιο Ελληνισμό.

24 Οκτ 2025

DIY: Το φυσικό κόλπο για πεντακάθαρα χαλιά - με μόνο 2 υλικά που ήδη έχεις!

Ήρθε η ώρα να φρεσκάρεις τα χαλιά σου με ελάχιστο κόπο και μηδέν έξοδα!

24 Οκτ 2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

24 Οκτ 2025

Conrad Corfu: Η Hilton φέρνει λίγη κομψότητα παραπάνω στο Ιόνιο

Η Κέρκυρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα νέο ξενοδοχείο διεθνών προδιαγραφών, με το Conrad Corfu να αναμένεται στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.