Νέος σεφ, νέο μενού και νέα αρχή για το αγαπημένο μας Mezzaluna στο Κεφαλάρι, που εξακολουθεί να σερβίρει ποιοτικό, πεντανόστιμο φαγητό αλλά μ’ ένα τελείως διαφορετικό concept. Γιατί πρέπει να το επισκεφθείς;
Γιατί τίποτα δεν ταιριάζει περισσότερο με την ανοιξιάτική σου διάθεση από μια βόλτα στο καταπράσινο Κεφαλάρι. Ξεκίνα με τα πόδια από την Κηφισιά, άφησε πίσω σου τα αγριεμένα πλήθη και περπάτησε κάτω από τα τεράστια δέντρα μέχρι την Φιλαδελφέως όπου θα σε υποδεχτεί το κομψό Mezzaluna.
Γιατί θα κάτσεις άνετα, δίπλα από την τεράστια τζαμαρία. Θα απλώσεις το βλέμμα σου στο καταπράσινο παρκάκι, θα λιαστείς και θα πειστείς πως βρίσκεσαι σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη.
Γιατί τώρα την άνοιξη η τζαμαρία ανοίγει απ’ άκρη σ’ άκρη και ο χώρος μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο μπαλκόνι «κρεμασμένο» πάνω από την πλατεία Κεφαλαρίου, για περατζάδα το μεσημέρι και ρομαντικά φεγγαρόφωτα δείπνα το βράδυ.
Γιατί ο νέος τους σεφ, ο ταλαντούχος κύριος Μανώλης Γαρνέλης μετακόμισε πρόσφατα στα Βόρεια μετά την τετραετή του θητεία στο Βαρούλκο και παίρνει την κουζίνα του πολύ στα σοβαρά.
Γιατί το μεσημέρι θα απολαύσεις το a fette, λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσου Black Angus που λιώνουν στο στόμα και συνοδευόνται, χάρη στη σοφή συμμετρία του κύριου Γαρνέλη, από αρωματικό pesto μαϊντανού και την πιο κρεμώδη πατατοσαλάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ. Εναλλακτικά η σαλάτα παξιμάδι (χώμα παξιμαδιού, τοματίνια Σαντορίνης, πράσινη πιπεριά και κατίκι Δομοκού θα σε κάνουν να ξεχάσεις ό,τι ήξερες για την κλασική χωριάτικη) ή αυτή με το βασιλικό καβούρι –κινόα, ραπανάκι, spaghettini αγγουριού και αριστοτεχνική vinaigrette lemongrass- αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ και αναζωογονητικό post shopping lunch.
Γιατί, τιμώντας τις ιταλικές καταβολές του Mezzaluna, ο κύριος Γαρνέλης σερβίρει αυθεντική, κρεμώδη buratta με σπιτικό crostini σκόρδου, αργοψημένο μυρωδικό ragu πάνω σε ταλιατέλες, bisteca tagliatta -διάφραγμα από μοσχαράκι γάλακτος με ζεστό αφρό παρμεζάνας (εμπνευσμένο)- αλλά και risotto carbonara!
Γιατί ο chef τιμά την θητεία του στο Βαρούλκο και σερβίρει ελληνική σφυρίδα (κατέφθασε ολόσωστα ψημένη, συνοδευόμενη από άγρια χόρτα, σάλτσα κάπαρης κα πουρέ πατζάρι), καπνιστό χέλι με «πολυβιταμινούχο» tabbouleh από κουνουπίδι και πράσινο μήλο και αρωματική vinaigrette βανίλιας και φυσικά το κριθαράκι του για τ’ οποίο –αφήστε με- θέλω ν’ αφιερώσω ολόκληρο έναν λόγο.
Αχ, το κριθαράκι του. Ήρθε άψογα χυλωμένο, με καλοβρασμένες γαρίδες, φρέσκα μυρωδικά και καπνιστή τομάτα που έδενε όλα τα παραπάνω σοφά.
Για το επιδόρπιο φύλλο –φύλλα αμυγδάλου, βανίλια Μαδαγασκάρης και φράουλες με δενδρολίβανο (!), για το μελετημένο (και λογικό) wine list, για τις σωστές τιμές, για την καλή εξυπηρέτηση.
Για την θρυλική pizza του Mezzaluna που σερβίρεται στο bar, με φρεσκοψημένη ζύμη και γνήσια υλικά: καπνιστή scarmoza, λάδι τρούφας, τοματίνια datteri και prosciutto San Daniele.
Για τα Wine Wednesdays του, τις βραδιές οινογνωσίας με επιλεγμένους παραγωγούς και ειδικό menu
I.D. Mezzaluna/ Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι.
210-6836828
www.facebook.com/mezzaluna.greece
Ανοιχτά Τρίτη-Κυριακή 12:30- 00:30