ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς η Kate Young έγινε από υπάλληλος γραφείου η πιο περιζήτητη στιλίστρια του Χόλιγουντ

«Η συμβουλή που έχω να δώσω σε όλους είναι πως το "όχι" δεν είναι απάντηση»

Πώς η Kate Young έγινε από υπάλληλος γραφείου η πιο περιζήτητη στιλίστρια του Χόλιγουντ

«Η πρώτη λέξη που είπα στη ζωή μου ήταν "παπούτσι"», εξομολογείται η Κate Young λίγες μόλις ημέρες αφού έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην λίστα με τις πιο διάσημες και ισχυρές στιλίστριες σε ολόκληρο το απαιτητικό σύμπαν του Χόλιγουντ. «Οπότε καταλαβαίνετε πως η μόδα ήταν μονόδρομος για εμένα. Ήξερα από πάντα ότι θέλω να ασχοληθώ με κάποιο τρόπο μαζί της».

Σήμερα η Kate, μητέρα δύο παιδιών και περιζήτητη στιλίστρια στη βιομηχανία της σόουμπιζ, είναι η γυναίκα εκείνη που πασίγνωστες και πολύ κομψές ηθοποιοί αναζητούν κάθε φορά που πρόκειται να πραγματοποιήσουν κάποια σημαντική, κοσμική εμφάνιση. Είναι η ισχυρή γυναίκα που όλες οι υπόλοιπες πίνουν νερό στο όνομα της.

Παρόλα αυτά το success story της Kate Young δεν ξεκίνησε με έναν εύκολο δρόμο στρωμένο ροδοπέταλα, ανοικτό διάπλατα μπροστά της. Ο άνθρωπος που σήμερα θεωρείται σύμβολο και παράδειγμα προς μίμηση για αστέρια όπως η Margot Robbie (η οποία την εμπιστεύεται με κλειστά μάτια), η Dakota Johnson και η Selena Gomez, ξεκίνησε την καριέρα της από ένα μικρό γραφειάκι στο τμήμα δημοσίων σχέσων της Vogue και από εκεί είδε την πορεία της να εκτινάσεται πως τελειώς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η Young που είχε θέσει εξ' αρχής ως στόχο ζωής το να εργαστεί στη Μέκκα της παγκόσμιας μόδας δέχθηκε με χαρά και ζήλο τη συγκεκριμένη θέση παρά το γεγονός ότι έμοιαζε παντελώς άσχετη με το αντικείμενο της, και έκανε κυριολεκτικά όποια δουλειά της είχε ζητηθεί μέσα στα γραφεία του περιοδικού. Από βοηθός δημοσίων σχέσεων και συντάκτρια μέχρι βοηθός της Anna Wintour. Όταν μία θέση ως βοηθός στιλίστα άνοιξε η Young ζήτησε αμέσως να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο πόστο παρά το γεγονός ότι η προϊσταμένη της την είχε χαρακτηρίσει «χαμένη υπόθεση» και «ένα κορίτσι που δεν έχει απολύτως κανένα στυλ».

Πώς η Kate Young έγινε από υπάλληλος γραφείου η πιο περιζήτητη στιλίστρια του Χόλιγουντ
«Οπότε καταλαβαίνετε πως η μόδα ήταν μονόδρομος για εμένα. Ήξερα από πάντα ότι θέλω να ασχοληθώ με κάποιο τρόπο μαζί της».

Η φιλοσοφία της Young σχετικά με το styling ήταν τελικά αυτό που την έστειλε στην κορυφή της επιτυχίας και εκείνο που την έκανε το πιο πολυσυζητημένο όνομα ανάμεσα σε όλες τις ακριβοπληρωμένες στιλίστριες της σόουμπιζ. H Young δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο πρόσωπο και μικρότερη στο ρούχο και στη μόδα. «Δεν με ενδιαφέρει να ντύσω τις πελατισσές μου σα να έχουν βγει από ένα πανάκριβο editorial περιοδικού. Με ενδιαφέρουν αυτές και τι θα ταίριαζε στις ίδιες να φορέσουν». Το ότι η προσωπικότητα του κάθε ατόμου γίνεται το ζητούμενο πολύ περισσότερο από το ίδιο το ρούχο είναι και το κλείδι στο styling που η Kate προτείνει στις γυναίκες με τις οποίες συνεργάζεται. «Προσπαθώ να κάνω όλες τις γυναίκες με τις οποίες δουλεύω να νιώθουν 100% ο εαυτός τους μέσα στα ρούχα που επιλέγω για εκείνες. Προσωπικά έχω μία πολύ ξεκάθαρη εικόνα του ποια είμαι και τι μου αρέσει,αλλά υποθέτω πως αυτό είναι κάτι που έρχεται με τα χρόνια και την ωρίμανση».

Πέρα από το πολύ γεμάτο επαγγελματικό της πρόγραμμα η πετυχημένη στιλίστρια είναι μητέρα δύο γιων, τεσσάρων και επτά ετών αντίστοιχα, και παρά την πολυάσχολη καθημερινότητα της δηλώνει περήφανα πως δεν έχει αργήσει ούτε ένα βράδυ στο σπίτι για φαγητό. Μάλιστα έχει μειώσε σημαντικά τα επαγγελματικά ταξίδια και δουλεύει πλέον αρκετά μέσω Skype αφού δεν θέλει να φεύγει συχνά μακριά από τα παιδιά της.

Σήμερα αν την ρωτήσει κανείς το βασικό μυστικό της επιτυχημένης πορείας της θα απαντήσει πως από τις ημέρες που ήταν ακόμα υπάλληλος γραφείου στη Vogue ήξερε πως το «όχι» δεν είναι ποτέ η σωστή απάντηση. «Νομίζω πως είναι η τέλεια συμβουλή προς οποιοδήποτε άνθρωπο δουλεύει ως βοηθός οπουδήποτε. Όταν το αφεντικό μου μού ζητούσε σχεδόν σαδιστικά να κάνω κάτι που ήταν αδύνατον να γίνει έλεγα πάντα "Δεν μπόρεσα να κάνω αυτό που μου ζήτησες. Να τρεις εναλλακτικές λύσεις στο ζήτημα».

Όταν μία θέση ως βοηθός στιλίστα άνοιξε η Young ζήτησε αμέσως να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο πόστο παρά το γεγονός ότι η προϊσταμένη της την είχε χαρακτηρίσει «χαμένη υπόθεση» και «ένα κορίτσι που δεν έχει απολύτως κανένα στυλ».

Read Next

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.