ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έχει γίνει παρανόηση». Ο λόγος που οι Γαλλίδες δεν φοράνε σχεδόν ποτέ Chanel

Μία Γαλλίδα λύνει την αιώνια «παρεξήγηση» μία για πάντα.

«Έχει γίνει παρανόηση». Ο λόγος που οι Γαλλίδες δεν φοράνε σχεδόν ποτέ Chanel

To να ζεις στο Παρίσι σημαίνει αυτομάτως πολλά υπέροχα πράγματα. Σημαίνει ότι, ίσως, είσαι από εκείνες τις τυχερές που ανοίγουν το πρωί την πόρτα του διαμερίσματος τους, κατεβαίνουν δύο-δύο τις σκάλες τις πολυκατοικίας κα βγαίνουν έξω, στα πλακόστρωτα στενά της Μονμάρτης. Σημαίνει ότι μπορείς να τελειώσεις τη μέρα σου με μία βόλτα δίπλα στο ωραιότερο ποτάμι του κόσμου, τον Σηκουάνα, και ότι τα Σαββατοκύριακα μπορείς να περάσεις ώρες χαζεύοντας τις μεγάλες βιτρίνες στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδιών, στην καρδιά της πόλης.

Από την άλλη, υπάρχουν πράγματα που δεν κάνεις, παρά τον αστικό μύθο που δεκαετίες χρόνια υποστηρίζει το αντίθετο. Δεν είναι, δηλαδή, καθόλου απαραίτητο να λατρεύεις τις βόλτες στην βροχή, ούτε να ουρλιάζεις από ενθουσιασμό κάθε φορά που περνάς κάτω από τον Πύργο του Άιφελ. Απεναντίας, οι Παριζιάνοι έχουν συνηθίσει τόσο πολύ αυτό το κοσμοιστορικό μνημείο που τείνουν να το βαριούνται ανελέητα, παρά να συγκινούνται όταν το αντικρύζουν.

Στο ίδιο κλίμα, μία Γαλλίδα fashion editor εμφανίζεται στο παρακάτω βίντεο για να διαλύσει μία για πάντα τον μύθο που θέλει τις Γαλλίδες να φοράνε Chanel, ακόμα κι αν πηγαίνουν μία γρήγορη βόλτα μέχρι το σούπερ μάρκετ. Ναι, ο οίκος Chanel είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο πιο διάσημος γαλλικός οίκος μόδας που υπάρχει, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ντουλάπες του Παριζιάνων είναι γεμάτες με items που έχουν την υπογραφή του.

Σύμφωνα με τη fashion editor Marie-Anne Lecoeur αυτοί είναι οι 3 λόγοι που οι Γαλλίδες δεν φοράνε Chanel παρά τον θρύλο που υποστηρίζει χρόνια τώρα το αντίθετο.

1. Στην πραγματικότητα το μεγάλο κόστος των ρούχων και των αξεσουάρ του οίκου Chanel είναι υπερβολικά υψηλό για το πορτοφόλι μίας μέσης Γαλλίδας υπαλλήλου. Όχι, οι Γάλλοι δεν παίρνουν τρελούς μισθούς, ενώ το υψηλό κόστος διαβίωσης κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

2. Ο τρόπος που οι Γαλλίδες αντιμετωπίζουν το θέμα της πολυτέλειας είναι αρκετά διαφορετικός απ' ότι οι κάτοικοι σε άλλες ώρες του κόσμου. Αν έχεις ζήσει έστω και για λίγο καιρό στην Γαλλία σίγουρα θα ξέρεις πως οι Γάλλοι απεχθάνονται να διατυμπανίζουν την περιουσία τους, ακόμα κι αν είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο. Συνεπώς δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να αποκτήσουν πολύ ακριβά κομμάτια. Αλλά ακόμα κι αν το κάνουν θα φροντίσουν να είναι ένα item χωρίς κάποιο ευκρινές λογότυπο πάνω του. Προτιμούν τα διακριτικά ρούχα και αξεσουάρ που δεν φωνάζουν από μακριά «πλούτος».

3. Το βασικό χαρακτηριστικό του γαλλικού στυλ είναι η βαθύτερη έννοια του στυλ του ίδιου, κι όχι το να έχεις στην κατοχή σου κάποιο συγκεκριμένο, εντυπωσιακό αξεσουάρ. Οπότε οι Γαλλίδες ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τα ρούχα καλής ποιότητας που δεν κοστίζουν υπερβολικά, παρά για τα items κάποιου πολύ ακριβού οίκου που μπορεί να είναι πολύ ποιοητικά, αλλά ταυτόχρονο πρέπει να αποταμιεύεις μήνες ολόκληρους χρήματα για να το αποκτήσεις.

Δες το εδώ

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

08 Μαϊ 2024

"Vivienne Westwood: Η Προσωπική Συλλογή": Η ιδιαίτερη γκαρνταρόμπα της εμβληματικής σχεδιάστριας βγαίνει σε δημοπρασία

Η δημοπρασία που αποτίει φόρο τιμής σε μία από τις πιο επιδραστικές σχεδιάστριες μόδας και ακτιβίστριες για το περιβάλλον.

07 Μαϊ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου με μαύρο μαγιό και ροζ γυαλιά στο πιο καλοκαιρινό fashion combo

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με μαύρο μαγιό στο Instagram βάζει τους followers σε καλοκαιρινό mood

Περισσότερα από

Μόδα

06 Μαϊ 2024
06 Μαϊ 2024
03 Μαϊ 2024
02 Μαϊ 2024

Η Adele επαναφέρει τις απόλυτες γόβες των 80s

Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε αυτήν την εποχή.

30 Απρ 2024

Αυτά είναι τα athleisure κομμάτια που θα επιλέξουμε για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις μας

Τα κομμάτια που θα προτιμήσουμε στις προπονήσεις μας και στις casual εξόδους μας

30 Απρ 2024

Το σούπερ εντυπωσιακό κατακόκκινο φόρεμα της Αν Χάθαγουεϊ έκλεψε την παράσταση

Η Αν Χάθαγουεϊ με κόκκινο φόρεμα Versace ήταν ο ορισμός του sexy chic.

30 Απρ 2024

Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις μια ενημερωμένη και θηλυκή spring - summer γκαρνταρόμπα

Τα κομμάτια που θα αναδείξουν την πιο λαμπερή και θηλυκή πλευρά σου αυτή τη σεζόν.

29 Απρ 2024

H Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το απόλυτο ανοιξιάτικο look

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με κόκκινο παντελόνι και '70s πουκάμισο.

29 Απρ 2024

Κλέλια Ανδριολάτου: Τα stylish looks που επιλέγει για τις ανοιξιάτικες ημέρες στην πόλη

Τα κομψά ανοιξιάτικα looks που επιλέγει η Κλέλια Ανδριολάτου για όλες τις ώρες της ημέρας

26 Απρ 2024

Πώς θα δημιουργήσεις τα πιο εντυπωσιακά bohemian chic looks για την άνοιξη σύμφωνα με την Τζωρτζίνα Λιώση

Οι πιο κομψοί συνδυασμοί που μπορείς να δημιουργήσεις φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι.