ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έργο τέχνης. Οι βιτρίνες της Sisley γίνονται κάτι περισσότερο από ένα κατάστημα μόδας

Φόρος τιμής στην τέχνη.

Έργο τέχνης. Οι βιτρίνες της Sisley γίνονται κάτι περισσότερο από ένα κατάστημα μόδας

Από τις 17 μέχρι τις 22 Απριλίου 2018 το κατάστημα της Sisley στην Piazza San Babila θα φιλοξενήσει, μαζί με τα αγόρια και τα κορίτσια της κοινότητας του San Patrignano, και έργα τέχνης της σχεδιάστριας Gala Fernández και της καλλιτέχνιδος Giorgia Ricci. Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει πιο κοντά την τέχνη, τον σχεδιασμό και την κοινωνική ευθύνη και θα αποτελέσει το «ορόσημο» της Sisley καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη κατά τη διάρκεια του Salone del Mobile.

Η εγκατάσταση αποτελείται από κουρτίνες ζωγραφισμένες πάνω σε ταπετσαρία, οι οποίες κρέμονται από την οροφή σε διαφορετικά μήκη ώστε να δημιουργούν ένα θεατρικό σκηνικό στη βιτρίνα του καταστήματος. Το έργο προέκυψε από τη συνεργασία ανάμεσα στην ισπανίδα σχεδιάστρια Gala Carlota Fernández και την ιταλίδα εικονογράφο Giorgia Ricci, οι οποίες συναντήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στη Fabrica, το ερευνητικό κέντρο του Ομίλου Benetton.

Έργο τέχνης. Οι βιτρίνες της Sisley γίνονται κάτι περισσότερο από ένα κατάστημα μόδας
Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει πιο κοντά την τέχνη, τον σχεδιασμό και την κοινωνική ευθύνη και θα αποτελέσει το «ορόσημο» της Sisley καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη κατά τη διάρκεια του Salone del Mobile.

Το χρώμα κυριαρχεί στα έργα της Gala Carlota Fernández, κατασκευασμένα με γεωμετρικά σχέδια. Αντιθέτως, η Giorgia Ricci χρησιμοποιεί πιο σοφιστικέ σχέδια κατασκευασμένα με πινέλα που έχουν πιο κλασική χροιά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τεχνικών δημιουργεί έργα τέχνης γεμάτα χρωματικές και στιλιστικές αντιθέσεις.

Τα έργα δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τους φιλοξενούμενους του San Patrignano και αντιπροσωπεύουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο καλλιτεχνών και των εργαστηρίων χειροτεχνίας και γραφικών που πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητα. Από το 1978, η κοινότητα του San Patrignano βοηθά νέους εθισμένους στα ναρκωτικά, ενθαρρύνοντάς τους να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με διάφορους καλλιτέχνες. Για την εγκατάσταση στο κατάστημα της Sisley στην Piazza San Babila, όσοι συμμετείχαν στο εργαστήριο Wall Paper εργάστηκαν πάνω σε σχέδια που δημιούργησαν η Gala και η Giorgia, χρησιμοποιώντας την τεχνική ζωγραφικής in vivo.

Οι πολύχρωμες κουρτίνες αποτελούν φόρο τιμής της Sisley στην τέχνη, τη δημιουργικότητα και τις διαφορετικές μορφές έκφρασης.

H Gala Fernández και η Giorgia Ricci.
Η εγκατάσταση αποτελείται από κουρτίνες ζωγραφισμένες πάνω σε ταπετσαρία, οι οποίες κρέμονται από την οροφή σε διαφορετικά μήκη ώστε να δημιουργούν ένα θεατρικό σκηνικό στη βιτρίνα του καταστήματος.

Η Giorgia Ricci είναι καλλιτέχνης και εικονογράφος. Σπούδασε γραφιστική στο Istituto Superiore per le industrie artistiche di Urbino (ISIA) και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη Fabrica, το ερευνητικό κέντρο του Ομίλου Benetton. Ζει και εργάζεται στο Τρεβίζο, όπου παράλληλα με την καλλιτεχνική της έρευνα συνεργάζεται με στούντιο και επιχειρήσεις.

Η Gala Fernández σπούδασε τέχνη και σχέδιο στο Facultad de Bellas Artes de la Universidad Complutense de Madrid και στο IED στο Μιλάνο. Από το 2000 έως το 2004 συνεργάστηκε με τον Jaime Hayon στη Fabrica, το ερευνητικό κέντρο του Ομίλου Benetton. Το 2005 ίδρυσε το δικό της στούντιο στο Λονδίνο. Στα επόμενα χρόνια μοιράστηκε μεταξύ πολλών πόλεων και καλλιτεχνικών δημιουργιών: Λονδίνο, Μαδρίτη, Βερολίνο, Μεξικό, Μαρμπέγια. Το έργο της ακροβατεί μεταξύ τέχνης και σχεδιασμού.

Εδώ και 40 χρόνια η κοινότητα του San Patrignano βοηθά τους νέους που έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά και είναι περιθωριοποιημένοι. Η κοινότητα ιδρύθηκε το 1978 από τον Vincenzo Muccioli, και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 26.000 ανθρώπους παρέχοντάς τους στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νομική βοήθεια, αλλά και την ευκαιρία να σπουδάσουν, να μάθουν μια τέχνη, να αλλάξουν τη ζωή τους και να επανενταχτούν στην κοινωνία. Σήμερα, η κοινότητα φιλοξενεί 1.300 άτομα.

Read Next

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.