ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες και πιο ανατρεπτικές ειδήσεις στο χώρο της μόδας για τη χρονιά που φεύγει

Από την επιστροφή του John Galliano μέχρι την αναχώρηση του Raf Simmons από τον οίκο Dior, αυτά ήταν τα πρωτοσέλιδα στο χώρο της μόδας το χρόνο που πέρασε.

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες και πιο ανατρεπτικές ειδήσεις στο χώρο της μόδας για τη χρονιά που φεύγει


Το τοπίο της μόδας μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό στο διάστημα ενός έτους. Το 2015 είδαμε μια σειρά από σχεδιαστές υψηλού προφίλ να αναχωρούν από θέσεις κύρους - όλα ξεκίνησαν με τον Raf Simons, του οποίου η παραίτηση από τον οίκο Dior ταρακούνησε τη βιομηχανία της μόδας και έκανε πολλούς να αναρωτιούνται αν ήταν ή όχι θύμα του αμείλικτου ρυθμού με τον οποίο κινείται η μόδα. Ήταν επίσης η χρονιά που Kim Kardashian και Kanye West εδραίωσαν τη φήμη τους ως ένα από τα πιο δυνατά ζευγάρια της μόδας - καθώς επίσης ποζάραν για ένα photobook του Juergen Teller και ο West οργάνωσε την πρώτη του collection. O Rick Owens έφερε… το πέος πάνω στην πασαρέλα και μας ανάγκασε να αμφισβητήσουμε τις απόψεις μας σχετικά με το αρσενικό γυμνό, ενώ ο John Galliano έκανε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στον οίκο Margiela και η Rihanna έγραψε ιστορία με το να γίνει η πρώτη μαύρη εκπρόσωπος για τον Dior. Ήταν μια γεμάτη χρονιά, αλλά εδώ είναι οι επιλογές μας από τα πιο συγκλονιστικές και προκλητικές ειδήσεις του 2015.

Μοντέλα με εκτεθειμένα τα πέη τους στην πασαρέλα του Rick Owens

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες και πιο ανατρεπτικές ειδήσεις στο χώρο της μόδας για τη χρονιά που φεύγει

O σχεδιαστής Rick Owens έγινε πρωτοσέλιδο το χρόνο που πέρασε για την έκθεση (έστω και ελαφρά) των απόκρυφων μερών της ανατομίας των ανδρών στην πασαρέλα κατά την collection του για το Φθινόπωρο-Χειμώνα του 2015. Αν και δεν είχε σκοπό να σοκάρει, το γεγονός έγινε στιγμιαία viral και το hashtag #DickOwens άρχισε να σαρώνει το Twitter. Ο Owens ήταν κάπως μπερδεμένος από τις συντηρητικές αντιδράσεις και αναρωτήθηκε: «Γιατί οι γονείς σας σας έμαθαν ότι το πέος σας είναι άσχημο;».

Ο Raf Simmons παραιτήθηκε από τον οίκο Dior

Σε μία από τις πιο αναπάντεχες ιστορίες της χρονιάς, o Raf Simmons έγινε πρωτοσέλιδο, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από τον οίκο Dior. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση συνοδεύτηκε από δελτίο Τύπου εκ μέρους του οίκου υποστηρίζοντας την επιθυμία του Raf να «επικεντρωθεί σε άλλα ενδιαφέροντα στη ζωή του», η αναχώρησή του ήταν η πρώτη σε μια σειρά από κινήσεις εξουσίας που συγκλόνισαν τη βιομηχανία της μόδας. Την αποχώρηση του Raf ακολούθησε σύντομα η απόλυση του Alber Elbaz, ο οποίος εκδιώχθηκε από τους μετόχους του οίκου Lanvin και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο άσχημα “διαζύγια” της χρονιάς, και στη συνέχεια ο Jonathan Saunders ανακοίνωσε το κλείσιμο της σειράς του, πριν από λίγες εβδομάδες, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

O Derek Zoolander και ο Hansel έκλεισαν την επίδειξη του Valentino

O Ben Stiller και Owen Wilson έγιναν φέτος οι αναπάντεχοι ήρωες του Paris Fashion Week, αναπαριστώντας τους ρόλους τους ως Derek Zoolander και Hansel αντίστοιχα, στο κλείσιμο της επίδειξης του Valentino για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2015. Το δίδυμο περπάτησε στην πασαρέλα υπό τους ήχους του τραγουδιού των Human League “Don’t You Want Me” και κοντραρίστηκαν για το ποιος περπατάει καλύτερα στον διάδρομο, φέρνοντας χαμόγελα στα πρόσωπα της μπροστινής σειράς, αποδεικνύοντας ότι η μόδα έχει και μια πιο ανάλαφρη πλευρά. Η εμφάνισή τους έγινε με αφορμή το sequel του Zoolander που τυχαίνει να είναι από τις αγαπημένες ταινίες της Maria Grazia Chiuri, της σχεδιάστριας του Valentino.

Η American Apparel κύρηξε επίσημα πτώχευση

Η American Apparel φέτος κήρυξε πτώχευση μετά από πέντε χρόνια καταγράφοντας μηδενικό κέρδος ύστερα από τόσα χρόνια με δυσφημιστικές διαφημιστικές καμπάνιες και φήμες για ανέντιμη συμπεριφορά του αφεντικού Dov Charney. Η μάρκα ήταν αρχικά ένα success story, κερδίζοντας φήμη για την αμφισβήτηση των κανόνων εργασίας της βιομηχανίας ενδυμάτων και χρησιμοποιώντας προκλητικές διαφημίσεις που βοήθησαν τη φίρμα να καθιερώσει μια ξεχωριστή και κερδοφόρα αισθητική. Η μάρκα στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά, από το 2009, η εταιρεία κατέγραφε απώλειες και αγωνιζόταν να διατηρήσει την αξιοπιστία της μετά από μια σειρά δικαστικών αντιπαραθέσεων. Φήμες κυκλοφορούσαν για μελλοντικά σχέδια της εταιρείας αλλά το 2015 φαίνεται πως ήταν η χρονιά που όλα τελειώσαν για την περιβόητη μάρκα.

Η Kim και ο Kanye φωτογραφίζονται για ένα περίεργο βιβλίο

Η εμφάνιση της Kim και του Kanye σε αυτή τη λίστα είναι έκπληξη. Το ζευγάρι είχε μια γεμάτη χρονιά, βγάζοντας σειρά ρούχων, μια σειρά από Emojis και αυτό το πραγματικά περίεργο photobook. Το λεύκωμα είναι φωτογραφημένο από τον Juergen Teller κατα τη διάρκεια διακοπών στη Γαλλία. Τα περίεργα στιγμιότυπα δείχνουν την Kim να προσπαθεί να ανέβει ένα χωμάτινο λόφο φορώντας ένα nude εσώρουχο και τον Teller να διασχίζει ένα ρυάκι χωρίς παντελόνι φορώντας ένα κόκκινο μπουφάν. Το λεύκωμα έχει αποκτήσει κακή φήμη.

Η επιστροφή του John Galliano με τον οίκο Margiela

Λίγα ονόματα στο χώρο της μόδας έχουν προσελκύσει τόσο πολύ την προσοχή του Τύπου όσο ο John Galliano. Ο σχεδιαστής είναι γνωστός για την εξαιρετική αισθητική των φορεμάτων του, την ισχυρή του προσωπικότητα και, παρά τον αγώνα του με τον εθισμό, το απίστευτο ταλέντο του. Αναγνωρισμένος για τη θεατρικότητα των επιδείξεών του και τα ρομαντικά του σχέδια, ο Galliano έχει καθιερώσει τη φήμη του ως ένας από τους μεγαλύτερους showmen της μόδας. Ως εκ τούτου, οι αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες και η ανυπομονησία ήταν μεγάλη όταν διορίστηκε διευθυντής δημιουργικού του Maison Margiela. Οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τη συνεργασία εξανεμίστηκε τον Ιανουάριο, όταν ο κόσμος της μόδας πήρε την πρώτη γεύση από το ντεμπούτο της συλλογής- μια τέλεια μίξη του στυλ του οίκου Margiela με την καλλιτεχνική κλίση του Galliano οδηγεί τον Margiela σε μια νέα εποχή που έχει ήδη συνεπάρει τη βιομηχανία της μόδας.

Η πρωτοποριακή καμπάνια του οίκου Dior με τη Rihanna

H Rihanna φωτογραφημένη για την καμπάνια του Dior από τον Steven Klein.

Παρά το γεγονός ότι η Rihanna δεν έβγαλε νέο άλμπουμ μέσα στο 2015 μπήκε στα πρωτοσέλιδα για μια σειρά συνεργασιών που έκανε στο χώρο της μόδας όπως με την Puma και τη River Island, καθώς και με την ανακοίνωση ότι θα έβγαζε δική της σειρά η οποία θα έκανε το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Επιλέχτηκε επίσης ως η πρώτη μαύρη γυναίκα που έγινε το πρόσωπο για καμπάνια του Dior, γεγονός που αποτελεί επανάσταση όσον αφορά την φυλετική διαφοροποίηση στη βιομηχανία της μόδας. Η Rihanna αναφέρθηκε στην ιστορική βαρύτητα που έχει η επιλογή της ως πρόσωπο του οίκου σε μια ομιλία της, αναγνωρίζοντας ότι «είναι μεγάλη υπόθεση για μένα, για τον πολιτισμό μου, για πολλά νεαρά κορίτσια οποιουδήποτε χρώματος», αλλά η συνεργασία αυτή είναι επίσης ένα σημάδι ότι η μόδα αξιοποιεί όλο και περισσότερο αστέρες μεγάλου βεληνεκούς ώστε να γίνει ελκυστική για τη νεότερη γενιά.

Ένα μοντέλο στην επίδειξη του Rick Owens κρατούσε πανό που έλεγε «Παρακαλώ σκοτώστε την Άνγκελα Μέρκελ»

Η συλλογή του Rick Owens για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016 σχεδιάστηκε ως μια διαμαρτυρία ενάντια στην ανδρική επιθετικότητα όμως, ένας από τους άνδρες μοντέλα αποφάσισε να περπατήσει στην πασαρέλα κρατώντας ένα πανό με τις λέξεις "Παρακαλώ σκοτώστε την Άνγκελα Μέρκελ...όχι" (“PLEASE KILL ANGELA MERKEL...NOT.”) Το τελευταίο μέρος του συνθήματος δεν ήταν αρκετά ορατό και η κίνηση απέτυχε σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να γρονθοκοπήσει ο ίδιος ο Owens το μοντέλο μόλις επέστρεψε στα παρασκήνια. Ο Owens είπε: «Υπήρξε η αρσενική μούσα μου για τα τελευταία δώδεκα χρόνια ή και παραπάνω και πιστεύω ότι ακριβώς για αυτό αισθάνθηκε αρκετά άνετα ώστε να πάρει την πρωτοβουλία να κάνει κάτι τέτοιο κατα τη διάρκεια της επίδειξης και είμαι έξαλλος μαζί του». Όπως ήταν αναμενόμενο, η φωτογραφία του μοντέλου γρήγορα αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του πρακτορείου μοντέλων στο οποίο ανήκε.

Το lookbook της σειράς ρούχων του Kanye West για την Adidas διέρευσε στο διαδίκτυο

Η ανυπομονησία για τη συνεργασία του Kanye με την Adidas ήταν εξαιρετικά μεγάλη από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της, αλλά λίγοι θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει τι θα συνέβαινε όταν θα διέρρεε στο διαδίκτυο το ακατάλληλο (NSFW) lookbook. Φωτογραφημένο από τον διάσημο φωτογράφο Jackie Nickerson, το lookbook δείχνει την ομορφιά της διαφορετικότητας και της γυμνής μορφής. Ήταν επίσης μια ευκαιρία για τους οπαδούς της μόδας να πάρουν μια γεύση από μια συλλογή που θα συζητιόταν πάρα πολύ μέσα στη χρονιά, καθιερώνοντας μια αισθητική καθαρή, λειτουργική και υπερμεγέθη. Φυσικά, ο ίδιος ο Kanye έκανε μια εμφάνιση στο lookbook, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες παρουσίες στη μόδα.

Read Next

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.