ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

7 λάθη που καταστρέφουν το ντύσιμό σας

Η διόρθωσή τους είναι πολύ πιο απλή από όσο νομίζετε, αρκεί να τα εντοπίσετε εγκαίρως.

7 λάθη που καταστρέφουν το ντύσιμό σας

Είναι άδικο να θεωρούμε πως μια κομψή και αψεγάδιαστη εμφάνιση απαιτεί κόπο και προσπάθεια. Στην πραγματικότητα, ούτε fashion experts χρειάζεται να είστε, αλλά και ούτε να διαθέσετε αμέτρητες ώρες είτε για shopping, είτε επιλέγοντας προσεκτικά το επόμενο outfits από την γκαρνταρόμπα σας. Μια περιποιημένη και καλαίσθητη εικόνα βασίζεται κυρίως σε δύο λιτά και χιλιοειπωμένα μυστικά: επιλέγουμε κομμάτια που ταιριάζουν στο στιλ μας και φροντίζουμε να αισθανόμαστε όμορφες μέσα σε αυτά.

Όλα τα υπόλοιπα, τα οποία συνθέτουν μια γοητευτική και περιποιημένη εμφάνιση είναι απλώς λεπτομέρειες, που κάθε γυναίκα μπορεί να προσέξει, ανεξάρτητα με το στιλ ή το γούστο της. Στην ουσία πρόκειται για μικρά λάθη που κάνετε άθελά σας, όμως έχουν την δυναμική να καταστρέψουν ολοκληρωτικά το οποιοδήποτε σύνολο. Και ποια είναι αυτά; Στην παρακάτω λίστα θα ανακαλύψετε τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που σαμποτάρουν μια κομψή εμφάνιση αλλά και τον τρόπο να τα αποφύγετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε αφού τα εντοπίσετε, είναι να ρίξετε απλώς μια παρατηρητική ματιά στον καθρέφτη πριν βγείτε από το σπίτι.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε αφού τα εντοπίσετε, είναι να ρίξετε απλώς μια παρατηρητική ματιά στον καθρέφτη πριν βγείτε από το σπίτι.

1) Λαστιχάκια μαλλιών στα χέρια: Μπορεί να έγινε τάση να φοράμε τα scrunchies τόσο στα μαλλιά, όσο και στον καρπό, όμως σε καμία περίπτωση τα κλασικά λαστιχάκια δεν ταιριάζουν με κανένα outfits σας. Ολοκληρώνοντας, λοιπόν, την προετοιμασία σας, βγάλτε τα από τον καρπό και αφήστε τα στο boudoir σας.

2) Τα θυλάκια: Υπάρχουν σε tops, ζακέτες, παντελόνια, φορέματα κ.α. και τα χρειαζόμαστε για να κρεμάμε ομοιόμορφα τα ρούχα στις κρεμάστρες. Βέβαια, όταν φαίνονται ή αποκαλύπτονται ξαφνικά σε κάποια κίνηση, κάθε άλλο παρά κομψά θα λέγαμε πως είναι. Κόψτε τα προσεκτικά με ένα ψαλίδι ή τυλίξτε τα γύρω από τις τιράντες του σουτιέν.

3) Τα λευκά, που δεν είναι πια λευκά: Είναι γνωστό πως τα λευκά ρούχα είναι ευαίσθητα και απαιτούν ειδική φροντίδα προκειμένου να διατηρήσουν την ζωντάνια τους. Αν το αγαπημένο σας λευκό πουκάμισο έχει αρχίσει να κιτρινίζει ή να γκριζάρει είτε ψάξτε τον τρόπο να επαναφέρατε την φωτεινότητα του, είτε αντικαταστήστε το.

4) Ρούχα που έχουν ξεβάψει: Όπως τα λευκά, έτσι και τα σκούρα ρούχα, χρειάζονται το κατάλληλο πλύσιμο. Διαφορετικά, το μαύρο τζιν σας θα αποκτήσει γκρίζες γραμμές και φθορές. Για να αποφύγετε την αλλοίωση των χρωμάτων, δοκιμάστε να τα βάζετε στο πλυντήριο ανάποδα, με την εσωτερική όψη προς τα έξω.

5) Ενοχλητικά χνούδια: Οι τρίχες και τα χνούδια μπορούν αυτομάτως να χαλάσουν την εικόνα των outfits σας. Όταν το μαύρο παλτό σας είναι γεμάτο χνούδια, μοιάζει φθαρμένο και καθόλου κομψό. Για αυτό, «ξεσκονίστε» τα ρούχα σας με ένα ρολό καθαρισμού πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε εμφάνιση.

6) Τσαλακωμένα ρούχα: Ο λόγος που ένα τσαλακωμένο πουκάμισο ή φόρεμα χαλάει την εμφάνιση σας είναι αυτονόητος. Δείξτε περιποιημένες απλώς και μόνο σιδερώνοντας τα κομμάτια που θα φορέσετε.

7) Κομμάτια που υπερκαλύπτουν την σιλουέτα σας: Τα oversized ρούχα μπορεί να είναι στην μόδα, όμως μην το παρακάνετε με τις φαρδιές γραμμές που καλύπτουν υπερβολικά το σώμα σας. Αναδείξτε τα δυνατά σας σημεία με κομμάτια που αγκαλιάζουν κολακευτικά την σιλουέτα σας, ενώ φορέστε oversized ακολουθώντας μια ισορροπία.

Κεντρική Φωτογραφία: PixelFormula

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Μαϊ 2024

Αυτά είναι τα παπούτσια που θα χαρίσουν στιλ στις εμφανίσεις μας την άνοιξη και το καλοκαίρι

Τα πιο stylish και κομψά ζευγάρια παπουτσιών τα βρήκαμε στην EXE SS'24 collection.

16 Μαϊ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε το πιο must φόρεμα της σεζόν με animal print

Αυτό το φόρεμα σίγουρα θα πρέπει να το βάλεις στην γκαρνταρόμπα σου.

Περισσότερα από

Μόδα

15 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024 | Οι celebrities που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί της πρώτης μέρας

Οι celebrities που κέρδισαν μία θέση στη λίστα με τις "Best Dressed" στο Φεστιβάλ Καννών.

15 Μαϊ 2024

Η 74χρονη Μαρία Αλιφέρη παραδίδει μαθήματα κομψότητας

Η δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό που μας απέδειξε για μια ακόμη μια φορά πως η κομψοτητα δεν έχει ηλικία.

10 Μαϊ 2024

Δήμητρα Ματσούκα: Το χαλαρό french-style της στο θέατρο

Η Δήμητρα Ματσούκα το έκανε όπως τα French girls.

10 Μαϊ 2024

Ottolinger: Το βερολινέζικο brand που ντύνει την Μαρίνα Σάττι στην Eurovision 2024

Ποιος είναι ο Bερολινέζικος οίκος μόδας που είναι γνωστός για τα avant garde ρούχα του;

08 Μαϊ 2024

"Vivienne Westwood: Η Προσωπική Συλλογή": Η ιδιαίτερη γκαρνταρόμπα της εμβληματικής σχεδιάστριας βγαίνει σε δημοπρασία

Η δημοπρασία που αποτίει φόρο τιμής σε μία από τις πιο επιδραστικές σχεδιάστριες μόδας και ακτιβίστριες για το περιβάλλον.

07 Μαϊ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου με μαύρο μαγιό και ροζ γυαλιά στο πιο καλοκαιρινό fashion combo

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με μαύρο μαγιό στο Instagram βάζει τους followers σε καλοκαιρινό mood

06 Μαϊ 2024
06 Μαϊ 2024
03 Μαϊ 2024
02 Μαϊ 2024

Η Adele επαναφέρει τις απόλυτες γόβες των 80s

Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε αυτήν την εποχή.