ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 πράγματα που δείχνουν τα ρούχα μας για εμάς

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, ουδέν κρυπτόν υπό σκιάν. Ο τρόπος που ντυνόμαστε μαρτυρά στοιχεία του χαρακτήρα μας.

10 πράγματα που δείχνουν τα ρούχα μας για εμάς

1. Ντυνόμαστε πάντα με μαύρα ρούχα. Δύο ερμηνείες υπάρχουν σε αυτή τη μαυροφορεμένη περίπτωση. Ή είμαστε πολύ fashion άτομα και γνωρίζουμε απ' έξω και ανακατωτά τις μεταγραφές των σχεδιαστών στους οίκους μόδας, κάτι δηλαδή σαν απ' έξω μαυροφόρα απελπισία, αλλά από μέσα ανθισμένο κήπος ή κάτι θέλουμε να κρύψουμε και ταμπουρωνόμαστε μέσα στη μαυρίλα. Η μαυρίλα άλλωστε «κόβει».

2. Ντυνόμαστε μόνο με λευκά. Κάτι σαν τους πάλαι ποτέ Ζιγκ Ζαγκ, χωρίς όμως να είμαστε μέλος κάποιου μουσικού γκρουπακίου. Και αυτό δύο ερμηνείες σηκώνει. Ή προσπαθούμε να κρύψουμε χρόνια -το λευκό αφαιρεί, όπως το μαύρο κόβει-, ή είμαστε μέλη κάποιας παραθρησκευτικής οργάνωσης και το total λευκό είναι η επιβεβλημένη φορεσιά.

Τα ρούχα μας είναι πιο ριχτά και χαχόλικα και από της Μαρίζας Κωχ. Σαν κάτι να θέλουμε να μεταφέρουμε κάτι παράνομα κάτω από αυτά.

3. Φοράμε πολύ συχνά κόκκινα. Αυτό σηκώνει μία και μόνο μία εξήγηση: Αισθανόμαστε σέξι. Και κατά πάσα πιθανότητα είμαστε σέξι.

4. Φοράμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας sneakers. Κι αυτό ενδεχομένως να δείχνει ότι υπάρχει δυνατή ενημέρωση γύρω από τις επιβολές της μόδας, η οποία φέτος μας θέλει όλες να δένουμε τα κορδόνια μας ή έχουμε κότσι και πονάμε με οποιοδήποτε άλλο είδος παπουτσιού.

5. Όλα μας τα ντυσίματα συνοδεύονται από ένα μαντήλι στο λαιμό. Εντάξει, εδώ οι ερμηνείες κάνουν πάρτι: από πρόβλημα στον αυχένα -επιδιώκουμε να κρατάμε τον αυχένα μας ζεστό-, μέχρι ανάγκη για προστασία από τους γύρω μας -το μαντήλι λειτουργεί σαν αγκαλιά-, ή το πιο απλό από όλα είμαστε καραστιλάρες και το δείχνουμε.

6. Δεν βγάζουμε το skinny τζιν από πάνω μας. Οκέι, έχουμε ωραίο σώμα. Αλλά έχουμε και αυτοπεποίθηση. Μπράβο μας!

7. Τα ρούχα μας είναι πιο ριχτά και χαχόλικα και από της Μαρίζας Κωχ. Σαν κάτι να θέλουμε να μεταφέρουμε κάτι παράνομα κάτω από αυτά. Ίσως τα έξτρα κιλά μας, αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος. Ποτέ δεν κουκουλώνουμε την όποια υπερβολή, γιατί έτσι τη μεγεθύνουμε. Εάν την τονίσουμε σωστά θα αποκτήσει στυλ και προσωπικότητα. Κάτι που τα υπερμεγέθη πανωφόρια δεν έχουν.

8. Φοράμε πάντα μικρότερα νούμερα από το κανονικό. Εδώ κολλάει η φράση-τσίχλα της εποχής «τι φάση;». Πραγματικά, αυτή η στιλιστική συνήθεια δυσκολεύεται πολύ ως προς την ερμηνεία της. Νιώθουμε πιο αδύνατες από ότι είμαστε; Νομίζουμε ότι έτσι, ακόμα κι αν το δέρμα ξεχειλίζει από τα ρούχα μας, θα καταφέρουμε να φαινόμαστε πιο κομψές; Δεν βρίσκουμε ποτέ το σωστό νούμερο και πέφτουμε στην ανάγκη του μικρότερου; Έχουμε κατάλοιπα από την εποχή που ντύναμε την Μπάρμπι και τα ρούχα της ήταν τοσοδούλικα; Νομίζουμε ότι είμαστε η Μπάρμπι; Τίποτα από όλα αυτά; Όλα αυτά μαζί;

9. Είτε βλέπεις εμάς είτε τη μητέρα μας δεν μπορείς να εντοπίσεις καμία διαφορά, ως προς το στυλ. Καμία βελτίωση, κανέναν εκσυγχρονισμό. Η θεωρία του Δαρβίνου, ως προς την εξέλιξη των ειδών, καταρρίπτεται σαν αχυρένιος στάβλος. Είμαστε άτολμες ή κλασικές; Ιδού η απορία.

10. Έχουμε φάει κόλλημα με το βαθύ V στο ντεκολτέ. Τι κι αν η μόδα το διέγραψε σταδιακά; Τι κι αν το νέο σέξι δεν είναι το αποκαλυπτικό, αλλά το στιλπνά προσδιορισμένο; Εμείς επιμένουμε να κυκλοφορούμε σα να λέμε τον καιρό σε μεταμεσονύκτιο δελτίο ειδήσεων.

Read Next

16 Μαϊ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε το πιο must φόρεμα της σεζόν με animal print

Αυτό το φόρεμα σίγουρα θα πρέπει να το βάλεις στην γκαρνταρόμπα σου.

15 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024 | Οι celebrities που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί της πρώτης μέρας

Οι celebrities που κέρδισαν μία θέση στη λίστα με τις "Best Dressed" στο Φεστιβάλ Καννών.

Περισσότερα από

Μόδα

15 Μαϊ 2024

Η 74χρονη Μαρία Αλιφέρη παραδίδει μαθήματα κομψότητας

Η δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό που μας απέδειξε για μια ακόμη μια φορά πως η κομψοτητα δεν έχει ηλικία.

10 Μαϊ 2024

Δήμητρα Ματσούκα: Το χαλαρό french-style της στο θέατρο

Η Δήμητρα Ματσούκα το έκανε όπως τα French girls.

10 Μαϊ 2024

Ottolinger: Το βερολινέζικο brand που ντύνει την Μαρίνα Σάττι στην Eurovision 2024

Ποιος είναι ο Bερολινέζικος οίκος μόδας που είναι γνωστός για τα avant garde ρούχα του;

08 Μαϊ 2024

"Vivienne Westwood: Η Προσωπική Συλλογή": Η ιδιαίτερη γκαρνταρόμπα της εμβληματικής σχεδιάστριας βγαίνει σε δημοπρασία

Η δημοπρασία που αποτίει φόρο τιμής σε μία από τις πιο επιδραστικές σχεδιάστριες μόδας και ακτιβίστριες για το περιβάλλον.

07 Μαϊ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου με μαύρο μαγιό και ροζ γυαλιά στο πιο καλοκαιρινό fashion combo

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με μαύρο μαγιό στο Instagram βάζει τους followers σε καλοκαιρινό mood

06 Μαϊ 2024
06 Μαϊ 2024
03 Μαϊ 2024
02 Μαϊ 2024

Η Adele επαναφέρει τις απόλυτες γόβες των 80s

Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε αυτήν την εποχή.

30 Απρ 2024

Αυτά είναι τα athleisure κομμάτια που θα επιλέξουμε για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις μας

Τα κομμάτια που θα προτιμήσουμε στις προπονήσεις μας και στις casual εξόδους μας