ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 αλήθειες που δε γνώριζες για τον Μάριο Τεστίνο, τον μετρ του φωτογραφικού κάδρου

Ο μοναδικός στο είδος του φωτογράφος μόδας έχει αναθεωρήσει αρκετές φορές τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το γυναικείο φύλο.

10 αλήθειες που δε γνώριζες για τον Μάριο Τεστίνο, τον μετρ του φωτογραφικού κάδρου

Το όνομα του έχει γίνει brand, τα έργα του έχουν εκτεθεί στα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου και ο ίδιος φέρει τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.
Ο μοναδικός στο είδος του φωτογράφος μόδας έχει αναθεωρήσει αρκετές φορές τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το γυναικείο φύλο. «Μου αρέσουν οι δυνατές και ανεξάρτητες γυναίκες. Οι γυναίκες που, παρά τη δύναµή τους, δε χάνουν τη θηλυκότητά τους και δε χρησιµοποιούν την οµορφιά τους ως εργαλείο. Οι γυναίκες με προσωπικότητα, που αντικατοπτρίζουν τόσο τους δικούς τους πόθους, όσο και τους δικούς μας».

10 αλήθειες που δε γνώριζες για τον Μάριο Τεστίνο, τον μετρ του φωτογραφικού κάδρου
Το 1977 πηγαίνει στο Λονδίνο να σπουδάσει φωτογραφία, βάφει τα μαλλιά του ροζ και παράλληλα εργάζεται ως σερβιτόρος για τα προς το ζην. Σύντομα συνειδητοποιεί ότι η βρετανική πρωτεύουσα είναι το μέρος που του ταιριάζει απόλυτα. Εκεί νιώθει ο εαυτός του, χωρίς να προσποιείται.

1. Ο Μάριο Τεστίνο μεγάλωσε μαζί με τα πέντε του αδέλφια στη Λίμα του Περού. Στο σχολείο δεν ήταν καθόλου αγαπητός λόγω της εκκεντρικότητάς του. Από μικρός ήθελε να γίνει ιερέας. Τελικά όμως σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Πασίφικο.

2. Όλα του τα χρήματα τα ξόδευε σε ταξί. Όπως έχει ισχυριστεί, δε μπορούσε να χρησιμοποιεί το λεωφορείο, καθώς θα γινόταν δέκτης κακεντρεχών σχολίων, λόγω των ακραίων στυλιστικών του επιλογών.


3. Το 1977 πηγαίνει στο Λονδίνο να σπουδάσει φωτογραφία, βάφει τα μαλλιά του ροζ και παράλληλα εργάζεται ως σερβιτόρος για τα προς το ζην. Σύντομα συνειδητοποιεί ότι η βρετανική πρωτεύουσα είναι το μέρος που του ταιριάζει απόλυτα. Εκεί νιώθει ο εαυτός του, χωρίς να προσποιείται.


4. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συνεργάζεται με την τότε συντάκτρια της γαλλικής Vogue Carine Roitfeld. Η Carine ήταν αυτή που τον παρακίνησε να συνεχίσει την τάση "Νότια Αμερική" που είχε ήδη αναπτύξει κάνοντας γυμνό και να την εφαρμόσει στο χώρο του.

Αγάπησε μέσα από τον φακό του την Κέιτ Μος. Πολύ.

5. Το όνομά του γίνεται ευρέως γνωστό όταν συνδέεται με αυτό της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα. Γίνεται ο προσωπικός της φωτογράφος και η βασιλική οικογένεια τον προτιμάει για τα βασιλικά πορτρέτα. Μάλιστα στους αρραβώνες του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον είναι και ο επίσημος φωτογράφος.


6. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά περιοδικά μόδας και έχει δουλέψει στις μεγαλύτερες καμπάνιες των οίκων Burberry, Gucci, Versace, Calvin Klein, Dolce&Gabbana, Salvatore Ferragamo, Estee Lauder, Hugo Boss, Miu Miu, Michael Kors.

7. Ανάμεσα στις διασημότητες που έχει αποθανατίσει είναι η Σιδηρά Κυρία Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Πρίγκιπας Κάρολος με τους γιους του, η Μαντόνα, ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ, η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Τζούλια Ρόµπερτς, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η Κλόντια Σίφερ, η Κέιτ Μος και η Μπιγιονσέ.

8. Έχει αποκαλύψει στην εφημερίδα Observer, ότι όταν η Ζιζέλ έκανε τα πρώτα βήματα στο χώρο της μόδας σε κανέναν δεν άρεσε και κανείς δεν την ήθελε. «Έπρεπε να δώσω μάχη για να τη συμπεριλάβω στα editorial μου γιατί κανένας δεν πίστευε ότι είχα δίκιο. Τους έφταιγαν όλα. Η μύτη, το στήθος, η μέση της. Αλλά εγώ πιστεύω στις εμμονές». Και από ότι φαίνεται δεν είχε καθόλου άδικο, καθώς η πορεία της βραζιλιάνας καλλονής είναι πλέον σε όλους μας γνωστή.

Η Ιμάν και ο Τζον Γκαλιάνο μέσα από τον φακό του Μάριο Τεστίνο. Η λαμπερή ζωή είναι από τα αγαπημένα κάδρα του. Από τα πιο αγαπημένα.

9. Τον περασμένο Ιούνιο τιμήθηκε από τη Γαλλία με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στον τόπο καταγωγής του, τη Λίμα, για την τεράστια προσφορά του στον πολιτισμό και το φιλανθρωπικό του έργο.

10. Ο περουβιανός μάστορας της εικόνας είναι αναμφίβολα ένας καλλιτέχνης με πλούσια φιλανθρωπική δράση. Η συμβολή του στην ίδρυση αντικαρκινικού νοσοκομείου για παιδιά στη Μόσχα ήταν καθοριστική, εξαιτίας της απώλειας του αδελφού του σε ηλικία 10 ετών από καρκίνο. Μεταξύ άλλων, έχει κάνει αρκετές δωρεές και σε ιδρύματα για την αντιμετώπιση του AIDS.


Ο Μάριο Τεστίνο έχει πάντα τα μάτια του ορθάνοιχτα για να κοιτάζει ό,τι παρατηρούν γύρω του οι άλλοι. Και αυτό από ότι φαίνεται σε συνδυασμό με το ταλέντο του και την οξυδέρκειά του ήταν αρκετό για να γίνει ο αγαπημένος όλων των διασημοτήτων. Καμία από αυτές δεν τολμά να αντισταθεί στα φωτογραφικά του κλικ.

Read Next

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.